Novosti Sport Događanja

Košarka se vraća u rujnu

10.07.2020. / Damir Žbulj

Koronavirus je u potpunosti pokvario ovosezonske planove košarkaša Gorice, no, treba se polako već okrenuti jeseni i novim izazovima. Ekipa se slaže, dovode se pojačanja, dogovoren je nastavak suradnje s nekim igračima, vode se pregovori...

Nakon održane sjednice Upravnog odbora HKS-a donesena je odluka o početku nove sezone i sustavu natjecanja koji će se primijeniti.

HT Premijer liga će se ponovno igrati s 12 klubova trokružno, a nakon 33 odigrana kola najboljih osam klubova igrat će doigravanje za prvaka Hrvatske.

Početak je zakazan za 19. rujna, a playoff bi trebao početi 4. svibnja iduće godine, a samo se možemo nadati kako ova pandemija koronavirusa neće poremetiti zacrtane planove.

Novitet u Kupu Krešimira Ćosića je da svi klubovi Prve i Druge muške lige moraju igrati prvi krug Kupa, a parovi se određuju ždrijebom. U rujnu će se igrati po regijama, a četiri pobjednika iz regija i 12 Premijerligaša krajem listopada igraju osminu finala. Parovi se izvlače ždrijebom. U veljači se igra Završni turnir – F8 i za četvrtzavršnicu se izvlače parovi. Prvi dan se igraju dvije utakmice i drugi dan dvije, a nakon odigranih utakmica četvrtzavršnice ponovo se izvlače parovi za poluzavršnicu.

KK Gorica će se u narednoj sezoni, uz HT Prvu ligu i Kup Kreše Ćosića, natjecati i u regionalnoj ABA 2 ligi, koja bi trebala početi 23. rujna.

Podijeli