Novosti Sport Događanja

Košarkaši Gorice drugi na turniru u Zaboku

25.09.2017. / Sportska redakcija

U konkurenciji Zaboka, Rudeša i Podčetrtka košarkaši Gorice zauzeli su drugo mjesto na memorijalnom turniru „Ivan Goluban-Katran“ u Zaboku.

Bez većih problema Goričani su u polufinalnom susretu svladali Rudeš, dok su u finalu poraženi od domaćina Zaboka (83:67). Sam poraz nije toliko razočarao trenera Josipa Sesara, koliko neke druge stvari.

-U prvoj utakmici izgledali smo jako dobro, dok su u finalu bili lošiji jer smo pali pod utjecaj nekih drugih stvari. Baš to zamjeram igračima, jer sam poraz nije problem budući da su oni sastavni dio sporta. Iz ove utakmice moramo nešto naučiti i u narednih dvadesetak dana raditi na ispravljanju tih pogrešaka- kaže trener Sesar.

Iako je prvo početak A-1 lige bio najavljen za 7./8. listopada odustajanjem Belišća i VERN-a od natjecanja u prostorijama HKS-a napravljen je novi ždrijeb, pa će tako Goričani prvenstvo umjesto gostovanjem u Ludbregu kod Grafičara otvoriti domaćom utakmicom protiv Borova.

-Malo nas je to iznenadilo, iako se o tome na veliko šuškalo. Nešto pretjerano nije nam se promijenilo, jer smo dobili prostora za koju pripremnu utakmicu više. Vjerujem kako ćemo u preostalom vremenu otkloniti sve nedostatke i spremno ući u novo prvenstvo- nastavio je Sesar.

U ovom tjednu pred njegovi igračima nove su dvije provjere. Prva je na rasporedu u srijedu kontra slovenskog prvoligaša Tajfuna.

Podijeli