Novosti Sport Događanja

Kosovar iz londonskog Fulhama i bivša portugalska nada pojačanja u finišu prijelaznog roka, u Goricu stigli i reprezentativni pozivi

06.09.2024. / Damir Žbulj

U samom finišu prijelaznog roka Gorica je odradila nekoliko transfera, a igrači koji su stigli u redove turopoljskog prvoligaša trebali bi i biti pojačanja...

Veznjak Adrion Pajaziti je mladi albanski reprezentativac, inače član londonskog Fulhama, s kojim Gorica već nekoliko godina ima 'parterski' odnos. Svojevremeno je ovdje na posudbi bio izvjesni Tyrese Francois, koji se i nije baš proslavio, a sada je stigao Kosovar rođen u Londonu, koji je za U-21 selekciju Albanije upisao 12 nastupa i čak šest golova. U Fulhamu je i započeo svoju karijeru, prošao je njihovu nogometnu školu, a sada će se na hrvatskim travnjacima pokušati dokazati i potvrditi svoj talent.

Ekipi Rajka Vidovića priključit će se idući tjedan, nakon što s odradi reprezentativne obveze i kvalifikacijsku utakmicu s U-21 vršnjacima iz Švicarske. Pajaziti je stigao na posudbu do kraja sezone, a Gorica će nakon toga imati pravo otkupa njegovog ugovora.

Mesaque Dju je 25-godišnji krilni napadač, rođen u zapadnoafričkoj Gvineji Bisao, portugalskog državljanstva, koji je pak prošao nogometnu školu lisabonske Benfice, ali nije do sada izgradio neku značajniju karijeru. Potpisao je ugovor na dvije godine, stigao je kao slobodan igrač, a prošlu sezonu je proveo u portugalskom drugoligašu Mafri, gdje je u 34 nastupa upisao po dva pogotka i asistencije. Nosio je dres grčkog kluba OFI Crete, kojeg je tada vodio bivši strateg Gorice, Valdas Dambrauskas.

Okušao se svojevremeno i u mladoj ekipi engleskog West Hama, ali nije se uspio izboriti za svoje mjesto u momčadi.

Mesaque Dju je s mladim selekcijama Portugala osvajao i U-17 i U-19 Europsko prvenstvo, a možemo se samo nadati kako će i on donijeti dodatnu kvalitetu i širinu u ovu ekipu Gorice.

"Veselim se izazovu u novoj sredini. Pokušat ću donijeti novu energiju u ekipu i pomoći koliko mogu golovima i asistencijama. Idući tjedan će biti vrlo važan za mene, želim se bolje upoznati sa svim suigračima i krenuti s ispunjavanjem zajedničkih ciljeva i dobrim utakmicama," rekao je na predstavljanju. 

U završnici prijelaznog roka u Gorici su odlučili kako im Brazilac Caio Cruz neće biti potreban, iako im kronično nedostaje klasični centarfor. Poslan je na posudbu u redove drugoligaša Sesveta, gdje će morati nastaviti s dokazivanjem.

U ovoj reprezentativnoj pauzi Merveil Ndockyt je dobio priliku zaigrati za svoj Kongo, nakon što je lani na okupljanju nacionalne selekcije zaradio tešku ozljedu koljena. Ndockyt se napokon vratio, a u pobjedi protiv Južnog Sudana u kvalifikacijama za Afrički kup nacija našao se i u početnoj postavi.

Gorica ima još reprezentativaca, i to u mlađim selekcijama Hrvatske. Ante Sušak i Toni Majić, igrači Dinama na posudbi u turopoljskom prvoligašu, dio su U-19, a Luka Vrzić i Fran Kasumović su pozvani u U-18 reprezentaciju te će igrati na prijateljskom turniru u Ludbregu.

Juraj Frigan i Luka Čolić su na popisu U-16 reprezentacije, koja će u Barceloni igrati s vršnjacima Saudijske Arabije.

Gorica je u petak odigrala i pripremni dvoboj protiv svojih juniora, a u idućem prvenstvenom kolu, koje se igra 14. rujna, na Gradski stadion stiže Rijeka. No, prije toga će odraditi dvoboj šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa u Đakovu, koji je zakazan za 11. rujna. 

 

 

Standings provided by Sofascore

Galerija slika

Kosovar iz londonskog Fulhama i bivša portugalska nada pojačanja u finišu prijelaznog roka, u Goricu stigli i reprezentativni pozivi

Podijeli