Novosti Sport Događanja

Kožina, Frigan, Kelava i Echue dobili poziv U-15 reprezentacije, pioniri Gorice u nedjelju mogu postati prvaci Hrvatske

09.05.2024. / Damir Žbulj

Još jedno priznanje za izuzetno talentiranu U-15 generaciju Nogometne škole Gorice stiglo je u obliku poziva za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, kojeg su dobili Elisandro Kožina, Juraj Frigan, Mihael Kelava i Francis Chinedu Echue!

Oni su se našli na popisu izbornika Sretena Ćuka za šesti međunarodni turnir 'Vlatko Marković', koji će se igrati u Varaždinu, Čakovcu, Ludbregu i Svetom Martinu na Muri, od 13. do 19. svibnja.

U skupini A igrat će Hrvatska, Maroko, SAD i Engleska, a u skupini B Francuska, Portugal, Japan i Belgija. Riječ je, dakle, o respektabilnim reprezentacijama koje ovogodišnji turnir 'Vlatko Marković' čini jednim od najjačih na svijetu u ovom godištu," istaknuo je HNS kao organizator turnira.

Hrvatska 15. svibnja u Varaždinu igra protiv Sjedinjenih Američkih Država, idući dan je na rasporedu dvoboj s vršnjacima Maroka, a 17. svibnja s Englezima. Utakmice za plasman na rasporedu su 19. svibnja...

 

U NEDJELJU SVI NA GRADSKI STADION

 

Ova 'zlatna' generacija pionira Gorice imat će u nedjelju na glavnom terenu Gradskog stadiona priliku podignuti trofej prvaka Hrvatske.

Uoči posljednjeg kola Gorica je na vrhu ljestvice s 56 bodova, dva više od Lokomotive...

Lokosi u jutarnjima satima igraju protiv Dinama i ako ne upišu pobjedu, Gorica već tada može početi slaviti.

U slučaju pobjede Lokomotive, ekipa pod vodstvom Borisa Trivunova na domaćem terenu treba barem bod protiv Rijeke, koja je sedma na ljestvici s 38 osvojenih bodova.

Utakmica će se igrati na glavnom terenu Gradskog stadiona od 18 sati, dok će kao uvertira biti dvoboj kadeta Gorice i Rijeke od 16 sati.

"Pioniri Gorice imaju povijesnu priliku osvojiti naslov prvaka države te im je za to, uz podršku svih nas, potreban jedan bod. Uveličajte svojim dolaskom veliki dan za turopoljski nogomet, na ponos naše djece i našeg grada Velike Gorice. Ulaz na stadion bit će besplatan, a bit će otvorene obje tribine," poručili su iz Nogometne škole .

Gorica je u prošlom kolu odigrala 0:0 kod Solina, a u početnom sastavu bili su Ivan Grahovac, Fabio Čagalj, Elisandri Kožina, Maro Radujković, Marko Rezek, Dario Župetić, Jakov Miholić, kapetan Jan Cindrić, Ivan Bilobrk, Juraj Frigan i Luka Drčelić, dok su svi igrači s klupe dobili priliku u nastavku. Ušli su i Gabriel Šebek, Frano Antolić, Emanuel Hranilović, Mihael Kelava, Stjepan Prahir, Luka Petračija i Ante Miletić. 

Podijeli