Novosti Sport Događanja

Kreće Kup grada Velike Gorice: Nadam se da ćemo i na proljeće 'predriblati' COVID-19

21.02.2021. / Damir Žbulj

Nakon nekoliko tjedana priprema i treninga nakon popuštanja epidemioloških mjera, koliko su to vremenski uvjeti dopuštali, nogometaši će odigrati i prve službene utakmice poslije gotovo tri mjeseca pauze.

U nedjelju je na rasporedu prvo kolo natjecanja za Kup grada Velike Gorice u 2021. godini.

Buna će u Velikoj Gorici od 14 sati igrati protiv Posavca, dok se od 15 sati sastaju u Kobiliću Vatrogasac i Lukavec, u Novom Čiču igraju Dinamo Hidrel i Mladost iz Obrezine, u Turopolju gostuje Kupa iz Pokupskog, u Vukovini Ban Jelačić dočekuje Meštricu, dok će u Mičevcu igrati Klas i Gradići.

U prvom kolu slobodni su naš turopoljski prvoligaš HNK Gorica, trećeligaš Kurilovec te Polet iz Buševca, Mraclin, Turopoljac iz Kuča i Lomnica.

Drugo kolo trebalo bi se igrati već iduće nedjelje.

"Jesenski dio sezone 2020/21 smo relativno dobro odradili, s obzirom na to kakve uvjete nam je nametnuo COVID-19. Proljetni dio sezone (makar ovaj pripremni) zagorčili su nam dodatno i potresi koji nas tresu još i sada. Kakav će nam biti nastavak sezone 2020/21 veoma je teško prognozirati u ovom trenutku. Sve ovisi o intenzitetu COVID-19. Ako smo ga jesenas 'predriblali', nadam se da ćemo ga i u proljeće 'predriblati' i odraditi sezonu do kraja. Vjerujem da ćemo svi zajedno morati uložiti maksimalne napore. Ne sumnjam da smo za to sposobni, ako će nam ta 'viša sila' dati i malo mogućnosti. Otežavajuća okolnost će nam biti i odigravanje odgođenih utakmica iz jesenskog dijela sezone, što će činiti veoma zgusnuti raspored za neke klubove," poručio je povjerenik Stjepan Petrac.

Na snazi su i dalje nužne epidemiološke mjere Vlade RH i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

(Foto: NK Turopolje)

Podijeli