Novosti Sport Događanja

Kreće najvažniji dio sezone za košarkaše Gorice: Napravili smo dobar posao, idemo hrabro u ovaj 'playoff'

10.05.2022. / Damir Žbulj

Napokon! Nakon nebrojenih utakmica u hrvatskom prvenstvu, Kupu Krešimira Ćosića i Alpe Adria Cupu, košarkaši Gorice s velikim nestrpljenjem dočekali su najvažniji dio sezone, početak doigravanja za naslov prvaka Hrvatske!

Regularni dio prvenstvene sezone Bikovi su završili na petoj poziciji, s pozitivnim omjerom pobjeda i poraza, a u ovoj turbulentnoj sezoni morali su i zamijeniti legendarnog Josipa Sesara, jednog od zaslužnih za uspjeh goričke košarke u posljednjim godinama.

Kormilo je preuzeo iskusni Mladen Miki Starčević, dobro nam poznati košarkaški stručnjak, koji je nastavio nizati dobre rezultate.

Cedevitu Junior je dva puta porazio u Ligi za prvaka i to će momčadi sigurno dati dodatno samopouzdanje prije četvrtfinalnih okršaja s istim suparnikom.

Dres Cedevite je u svojoj bogatoj karijeri nosio i Ante Mašić, no, on je od 2015. član Gorice i još uvijek je jedna od važnijih karika uspjeha Bikova: "Cedevita se jako digla u formi taman pred doigravanje. Bit će to teška utakmica kao što su bile sve četiri utakmice kroz sezonu između naše dvije ekipe. Sve su se rješavale u zadnjim minutama, a mi smo se ipak pokazali malo uspješniji i pobijedili u njih tri. Cedevita je ipak favorit ovu prvu utakmicu jer igraju na svom terenu. Mi ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo izvući pozitivan rezultat i ponoviti prošlu sezonu kada smo dosegnuli polufinale doigravanja!"

Mjesto među četiri najbolja zaslužit će ekipa koja prva dođe do dvije pobjede.

Starčeviću će ovo biti prve utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske: "Došli smo do trećeg dijela natjecanja u HT Premijer ligi. To je moćna ekipa koja je u prvom dijelu prvenstva bila hit i koja ima identičan broj pobjeda i poraza s tri prvoplasirane ekipe: Cibonom, Splitom i Zadrom. Kasnije u Ligi šestice su malo pali u formi, ali u zadnje dvije utakmice opet su pružili vrhunske partije. Dobili su Cibonu i Zadra što znači da su podigli formu i riješili probleme s ozlijeđenim igračima..."

"Vratio im se prvi centar i reprezentativac Bundović, imaju Filipovića koji je startni play hrvatske reprezentacije što ima posebnu težinu, a sada imaju i Vučića koji je odličan na pozicijama 3 i 4. Njihova vanjska linija je slična našoj i po kvaliteti i po godinama starosti, tako da očekujemo kvalitetnu utakmicu, nadmetanje Filipovića s Kapustom, Uljarevića sa Šabićem, Batura s Vučićem, a posebno očekujem puno od našeg Kalajžića koji diže formu i igra jako dobro. On će biti zadužen za posebne zadatke jer on to voli i može. Mate je igrač koji daje maksimalnu energiju, a zadnjih par utakmica je odigrao fenomenalno," analizirao je strateg Gorice.

Utakmica se igra u srijedu od 18 sati u Dvorani II Doma sportova, ulaz na tribine je besplatan, a prijenos okršaja bit će na Arenasportu.

"Mi također možemo reći da smo imali jako dobru sezonu koju smo završili sa 17 pobjeda i mislim da smo napravili dobar posao. Idemo i mi i oni hrabro u ovaj playoff, vidjet ćemo tko će na kraju dobiti, a nadam se ćemo to ipak biti mi," optimistično je zaključio Miki Starčević.

Na klupi zagrebačkih Vitamina je aktualni hrvatski izbornik Damir Mulaomerović: "Ono što je bitno reći je da smo sve što smo za ovu sezonu zamislili smo i ostvarili. Vjerujem da nitko sa strane nije očekivao da ćemo imati ovako dobru sezonu. Bilo je i uspona i padova ali to je sada razlog više da pokažemo što možemo u playoffu. Uoči doigravanja moramo zaboraviti sve što je bilo prije, igramo protiv jedne od najneugodnijih momčadi, Gorice, koja ima i iskustvo i kvalitetu i individualnu kvalitetu, i samim time što su nas dobili tri puta ove sezone imamo motiv više da se revanširamo i pokažemo. Najvažnije nam je da nam energetski dio bude na najvišoj mogućoj razini, takav kakav je bio na ove zadnje dvije utakmice protiv Zadra i Cibone. Vjerujem u ove momke, vjerujem u našu kvalitetu, i nadam se dobroj utakmici."

Cedevita Junior ima prednost domaćeg terena, koji to i nije, jer i nemaju neku snažnu podršku navijača. Turopoljskim ljubiteljima košarke ne bi trebao biti problem 'potegnuti' do Doma sportova i glasno bodriti Bikove, jer su to zaista svojim partijama i zaslužili.

Očekujemo da će u subotu, kad se igra druga utakmica doigravanja, Gradska sportskoj dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će Gorica uz pomoć publike doći do željenog uspjeha!













Podijeli