Novosti Sport Događanja

Krenulo je 'provjetravanje' svlačionice

28.05.2024. / Damir Žbulj

Samo nekoliko dana nakon službenog završetka još jedne prvoligaške sezone krenulo je 'provjetravanje' svlačionice i odlasci igrača iz HNK Gorica.

Gabrijelu Rukavini i Marku Soldi završile su posudbe iz Dinama, Soldo će karijeru, već sada se zna, nastaviti u Osijeku, dok će se o sudbini Rukavine izgleda odlučiti naknadno. Marko je ove sezone upisao 34 nastupa u SHNL-u i tri u Hrvatskom nogometnom kupu, a postigao je tri pogotka, posljednji u zadnjem kolu i 2:0 pobjedi protiv Istre 1961. Rukavina je stigao u veljači, a u 17 nastupa zabio je dva gola.

Dres Gorice više neće nositi niti Nizozemac Sven Blummel, koji je u Turopolje stigao prije godinu dana, ali se 27-godišnji krilni napadač i nije previše naigrao. Upisao je 22 nastupa, ali većinu utakmica je ulazio s klupe i tek je tri puta tresao suparničke mreže.

Alexander Munksgaard također napušta klub, nakon jedne sezone i 30 odigranih utakmica za HNK Gorica. Bio je standardni desni bek dok je trener bio Dinko Jeličić, ali je dolaskom Rajka Vidovića preselio na klupu i ispao iz svih kombinacija za budućnost.

Iz kluba su stigle zahvale za njihov doprinos i lijepe želje za uspjesima u budućnosti, a uskoro ćemo saznati tko će još otići iz kluba, tko će ostati, a za eventualne dolaske morat ćemo još pričekati...

Prvo treba vidjeti kakva je budućnost sportskog direktora Marija Brkljače, a onda i onih najiskusnijih igrača, poput Maloče, Banića, Štigleca, kapetana Mrzljaka, Tima Matavža, ali i onih mlađih, poput Josipa Mitrovića.

Najvrjedniji 'eksponati' u svlačionici su i dalje naši domaći dečki, Jura Pršir i Krešo Krizmanić, no, pitanje je i kakav je interes za njihovim uslugama na tržištu. Pršir je na Transfermarktu procijenjen na dva i pol milijuna eura, a Krizmanić na nešto manje od dva milijuna. Treba biti realan i shvatiti da Gorica mora živjeti na dobroj sportskoj politici, povoljnoj kupnji, pronalasku dobrih igrača bez ugovora ili razvoju svojih igrača, koje onda u najboljem trenutku treba unovčiti, za mirnu prvoligašku budućnost.

Puno toga će u idućoj sezoni ovisiti o zdravim klupskim financijama i sposobnosti Uprave i predsjednika Črnka da osigura sredstava za normalno i kvalitetno funkcioniranje svih segmenata klupske organizacije, od Nogometne škole koja ima prvake Hrvatske u pionirskom uzrastu pa do prve ekipe.

Podijeli