Novosti Sport Događanja

Kroz REKREATUR pozivaju sve na rekreaciju

01.04.2017. / Sportska redakcija

Športsko rekreativni savez Velike Gorice za sljedeći vikend priprema dvodnevni program povodom Svjetskog dana zdravlja „REKREATUR- rekreacijom do zdravlja“ čime se želi pokrenuti rekreativni i kulturni gradski život.

Manifestacija će se održati 7. i 8 travnja na prostoru oko Pučkog otvorenog učilišta, a sve će započeti u petak, 7. travnja u poslijepodnevnim satima predstavljanjem udruga Saveza i proizvođača zdrave hrane.

-Petak je uvod za subotu, te ćemo ljude upoznati s onim što ih očekuje drugi dan. Na udrugama je da osmisle i obogate svoj štand kako da privuku posjetitelje- kaže predsjednik Športsko-rekreativnog saveza Velike Gorice, Domagoj Sučić.

Subota je rezervirana za razna rekreativna događanja koja će potrajati cijeli dan, a namijenjena su za sve uzraste. Početak programa je ŠAŠAVIM POLIGONOM za najmlađe, te već zaboravljenim igrama pikulanja i gumi- gumija, ali i nešto modernijom igrom stolnog curlinga.

-Šašavi poligon donosi utrku beba na deset metara, nasmijavanje beba, provlačenje kroz tunele, ali i razne druge discipline za djecu do šest godina. Cilj je da se klinci što bolje zabave- priča nam dalje Sučić.

Nakon ŠAŠAVOG POLIGONA slijedi, demonstracija TAI CHI-a i JOGE, a potom svi željni mogu uživati uz SPEEDMINTON-a i PAINTBALL.

-Paintball neće biti natjecateljskog karaktera, već će svi zainteresirani moći isprobati opremu i vidjeti kako to izgleda u živo,dok je spedminnton sličan badmintonu, ali je puno brži od njega te se može igrati na bilo kojoj podloži- ispričao nam je tajnik Saveza, Marijo Oljača.

Novost u subotnjem programu je dolazak konopaša iz Osijeka kojima u Hrvatskoj već četiri godine nema ravnih, zbog čega organizatori pozivaju sve zainteresirane da se priključe u reprezentaciju koja će im se suprotstaviti. Svoje prijave možete poslati na mail info.srsgvg@gmail.com.

-Njih ima osam, dok nas može biti i petnaest. Cilj je napraviti hepening za sve građane- poručio je Sučić.

Kroz ovaj cjelodnevni projekt „REKREATUR-rekreacijom do zdravlja“, Športsko rekreativni savez želi zainteresirati sve građane bez obzira na dob na sportski život i tjelesnu aktivnost zbog čega pozivaju sve da im se pridruže i uživaju na svježem zraku i dobroj zabavi.

RASPORED
PETAK, 7. travanj
-od 16:00 do 21:00 sat na 10 štandova predstavljat će se 7 rekreativnih udruga i tri proizvođača zdrave hrane s područja Velike Gorice koji svojim djelatnostima potiču rekreaciju i zdrav način života

SUBOTA 08.04.
10,00-12,00 - ŠAŠAVI POLIGON, STOLNI CURLING, ŠKOLICA, NATJECANJE U GUMI-GUMIJU
11,00- 13,00 - TAI CHI, YOGA, PLES (Megablast),  NATJECANJE U PIKULANJU
12,00-14,00 -  PAINTBALL, SPEEDMINTON,
14,30 – DODJELA ODLIČJA I NAGRADA
16,00-21,00 – NATJECANJE U POTEZANJU KONOPA (GOSTI SU KONOPAŠI DARDA IZ OSIJEKA)

Podijeli