Novosti Sport Događanja

Kurilovec i Turopoljac dogovorili partnerstvo i sportsku suradnju: Kučani preuzimaju dio brojne kurilovečke nogometne mladeži

25.06.2024. / Damir Žbulj

Nakon što su se slegnuli dojmovi oko još jednog uspješno organiziranog međunarodnog turnira limača, na Udarniku su krenuli  u nove pobjede. Ekipa iz NK Kurilovec ugostila je čelnike NK Turopoljac iz Kuča, Danijela Zagorca i Franju Berkovića, te je 'pao' dogovor o sportskoj suradnji dva kluba.

Kučani će pod svoje okrilje preuzeti dio brojne kurilovečke nogometne mladeži te tako osnažiti kvalitetu i konkurenciju u svojoj Nogometnoj školi. Naravno, suradnja je moguća i u suprotnom smjeru, ako u redovima Turopoljca bude kandidata za jedan dodatni nogometni iskorak.

NK Kurilovec je ove godine obnovio suradnju s HNK Gorica na sličnom principu pa će sada biti posložena vertikala turopoljskog nogometa u kategorijama mladeži. Klinci će se imati priliku dokazati u svojoj sredini, a onda napredovati kroz klubove našeg turopoljskog kraja.

Čelnici Kurilovca još uvijek nisu na odmoru, intenzivirale su se logističke pripreme za novu sezonu, kako onu seniorsku tako još više onu u brojnim kategorijama mladeži, a šuška se da se za jesen i novi početak opet priprema i veteranska momčad.

Sportski direktor Harambašić već je posložio okvirnu priču vezanu uz prijelazni rok seniora, a fokus je ipak na mladeži. Plasmanom kadeta i juniora u 1. NL Središte Zagreb, drugi rang nogometa mladeži, nužnost je formiranje i druge kadetske i juniorske momčadi u kojima će igrati igrači ulaznih godišta. Kurilovec će tako od jeseni u službenom natjecanju imati čak 14 kategorija mladeži, po tri kategorije prstića i limača te 'duple' kategorije početnika, pionira, kadeta i juniora. S tom će mladeži raditi 18 trenera, a trenutačni je prioritet pronaći još trojicu školovanih trenera s odgovarajućim licencama za rad.

Podijeli