Novosti Sport Događanja

Laljek i Ćavar vraćaju se u Goricu u dresu PPD Zagreba: Moramo ih ozbiljno shvatiti

24.03.2021. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice 'uprskali' su ovu sezonu, u kojoj su nastupali i u Europi, u kojoj su dominirali u prvom dijelu natjecanja, ali su nakon zimske pauze zaredali s nekoliko poraza i na kraju ostali bez Lige za prvaka i okršaja s najboljim hrvatskim klubovima, PPD Zagrebom i našičkim Nexeom, a gdje realno kvalitetom i pripadaju.

Zagrebaši će ipak gostovati u Velikoj Gorici, u dvoboju osmine finala Hrvatskog rukometnog kupa, ove srijede od 19 sati.

Bit će to prilika da se u 'svoju' dvoranu vrate i Ivan Laljek i Davor Ćavar, ali i Luka Lovre Klarica, Zvonimir Srna, Paolo Kraljević...

Svi oni su u proteklih nekoliko sezone, dulje ili kraće razdoblje, branili boje Gorice.

"Moramo ih ozbiljno shvatiti, jer je Gorica dobra ekipa. Igrao sam tu, dobro ih poznajem, kvalitetno se radi, a Andrija Nikolić vrhunski priprema momčad . Moramo biti spremni od prve do posljednje minute," rekao je u najavi Davor Ćavar, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac domaćeg prvenstva, u goričkom dresu.

Njegovi golovi nedostajali su ove sezone.

"Igraju dosta brzi rukomet, organizirani su u napadu, dok su u obrani dosta čvrsti i moramo se pripremiti za tu njihovu malo 'dublju' obranu. Nadam se da će naša kvaliteta doći do izražaja. Moramo dobro ući u utakmicu, biti koncentrirani do kraja i mislim da ne bi trebalo biti problema," dodao je Ćavar.

Možda je još više nedostajao pravi organizator igre kao što je Ivan Laljek...

"Gorica je moj klub. Neće ih biti u Ligi za prvaka, tako da će nam ovo biti jedina utakmica s njima ove sezone."

"Bez mjesta u Ligi za prvaka ostali su u zadnjem kolu i kvalitetom sigurno zaslužuju biti među četiri. Bilo je dosta novih igrača ove sezone, ali trener Nikolić je odličan strateg. Imao sam s njim odličnu suradnju, jako je studiozan i jako dobro priprema momčad za utakmice. Bit će tako i ovaj put sigurno," istaknuo je iskusni velikogorički rukometaš, koji jako dobro zna koliko njegov bivši klub može biti opasan:

"Imaju dosta dobrih pojedinaca, Lucian Bura je možda i najbolji desni vanjski naše lige. Gorica igra jako brz rukomet, ali igraju i jako dobru obranu. Mislim da su primili najmanje golova u domaćem prvenstvu, a predvodi ih i vrhunski golman Sladoljev. On je već dugi niz godina najbolji vratar lige."

"Gorica ima dosta široku rotaciju, ali budemo angažirani i ako ozbiljno shvatimo utakmicu ne bi trebalo biti problema. U idućem razdoblju čeka nas puno utakmica, imamo zgusnuti raspored i mi moramo dobro ući u utakmicu, kako bismo pomogli i našem treneru da može rotirati igrače i odmarati momčad za nastavak sezone," zaključio je Laljek.

Nakon što je PPD Zagreb u sezonu krenuo predvođen Igorom Vorijem, a jedno vrijeme ih je trenirao i Vlado Šola, sada je na klupi prekaljeni rukometni lisac Ivica Obrvan

"Vraćamo se u ritam igranja utakmica svaka tri dana. U prvom redu riječ je o utakmicama hrvatskog prvenstva i Kupa i ako sam ja to dobro izračunao očekuje nas čak 19 utakmica do kraja sezone, a pritom nisam brojao one reprezentativne. Mislim da smo fokusirani i spremni, a od ekipe sam tražio da protiv jedne dobre ekipe kao što je Gorica damo svoj maksimum prije svega u pristupu, u organizaciji igre i da ostvarimo ono što apsolutno očekujemo, a to je plasman u četvrtfinale kupa Hrvatske," jasan je bio Linci.

Očekivati pobjedu i prolaz Gorice u Kupu nad 'partnerskim' klubom u ovom je trenutku nerealno i to bi bila jedna od najvećih senzacija u povijesti hrvatskog rukometa. No, u sportu su se događala i veća čuda.

Jedina je šteta što se zbog epidemiološke situacije utakmica igra bez publike, jer bi uz navijače i sve one velikogoričke ljubitelje rukometa na tribini, ovo bila prava sportska poslastica, zaista jedan praznik rukometa! Kao i svaki put prije kad je hrvatski prvak ranije dolazio u naš grad!.

(Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Podijeli