Novosti Sport Događanja

Lider 3. HNL Sjever idući suparnik Gorice u Kupu, Suk ponovno trenira, u nedjelju na Gradski stadion stiže vodeća Rijeka

24.09.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice saznali su protivnika u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a bit će to vodeća ekipa 3. HNL Sjever, Mladost iz Ždralova.

Goričani su se namučili kod senjskog Nehaja, također trećeligaša, dok je Mladost pokazala protiv zaprešićkog Intera u 3:1 pobjedi pokazala kako sigurno neće biti bezazlen suparnik, iako je razlika u kvaliteti s turopoljskim prvoligašem ogromna i na kraju ne bi smjelo biti nikakvog iznenađenja.

Inter je već neko vrijeme na niskim granama, nalazi se na samom dnu drugoligaške ljestvice i ispadanje od Mladosti i nije neka velika senzacija,

Matija Vrbanić, Ivan Sabljić i David Žabec 'torpedirali' su Žute te su izborili veliki okršaj s Goricom, koji je zakazan za kraj listopada, ali je moguće i da u dogovoru klubova utakmica bude odigrana i ranije.

 

U preostalim susretima osmine finala Rijeka gostuje kod Oriolika, Dinamo kod BSK-a u Bijelom Brdu, Varaždin dočekuje Lokomotivu, a kod zagrebačkog Rudeša stiže Osijek. Hajduk će u Belišće, Istra 1961 kod Rudara u Labin, a najizjednačenije bi trebalo biti u okršaju Šibenika i Slaven Belupa.

U listopadu će biti i okupljanje hrvatske reprezentacije, a novi pretpoziv izbornika Dalića dobio je Kristijan Lovrić.

"Naravno, nepotrebno je to i isticati. Zdrav sam i spreman, treniram i igram utakmice, i ponosan sam i sretan što me izbornik vidi u krugu kandidata za reprezentaciju. Tu sam, spreman odmah se priključiti ako izbornik tako odluči," poručio je Kiki za službenu klupsku stanicu.

Lovrić je upisao jedan nastup za Vatrene, u ožujku protiv Malte, a pretpoziv je dobio i za reprezentativnu akciju početkom rujna, kad je Hrvatska uzela bod u Rusiji, slavila u Slovačkoj i deklasirala Sloveniju na Poljudu.

Dalićevi izabranici će 8. listopada gostovati na Cipru, a tri dana kasnije će u Osijeku igrati protiv Slovaka.

Pretpoziv je dobio i Goričanin Ante Budimir, član španjolske Osasune,  koji je u posljednje vrijeme imao nekih problema s ozljedom, dok je standardni član Vatrenih, naravno, Marcelo Brozović!

Gorica će prije reprezentativne pauze još odigrati prvenstvene utakmice s Rijekom i Šibenikom, na početku 'drugog kruga' nove sezone HT Prve lige.

Odlična vijest je da se treninzima vratio Joey Suk, koji je još u ožujku teško stradao na Maksimiru, slomio nogu, ali se polako bliži trenutak njegovog povratka u momčad. 

Riječani na Gradski stadion stižu u nedjelju 26. rujna, a derbi je na rasporedu od 17 sati. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na www.ulaznice.hr i u u Fan pointu, na adresi Kolodvorska 36A, od 14 do 18 sati. Cijene ulaznica u pretprodaji je 40 kuna za sektore A2 i B2 te 30 kuna za A3 i B3. Na dan utakmice za sektore A1 i B1 cijena je 60 kuna, za A2, B2 je 50, a za A3 i B3 40 kuna. U nedjelju će blagajna Zapad raditi od 15 sati. Svi gledatelji prilikom ulaska na stadion moraju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu!

Gorica je trenutno na petom mjestu prvenstvene ljestvice s 13 osvojenih bodova iz devet nastupa, a Rijeka je vodeća sa 17 bodova, ali i jednom odigranom utakmicom manje...

U preostalim susretima desetog kola HT Prve lige Dinamo u subotu gostuje u Koprivnici, Šibenik dočekuje Osijek, u nedjelju još igraju Hajduk i Lokomotiva, dok će u ponedjeljak Hrvatski dragovoljac biti domaćin Istri 1961.

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli