Novosti Sport Događanja

Liga za prvaka stiže u Veliku Goricu

02.04.2017. / Sportska redakcija

Rukometaši Gorice slavljem nad Dubravom (36:28) osigurali su četvrto mjesto i povijesni ulazak u Ligu za prvaka u kojoj joj se, uz PPD Zagreb, Nexe pridružuju i Spačva, Umag i Dubrava.

-Ovo je prije svega nagrada za ove dečke koji su taj rezultat postigli svojim odricanjem i radom, a mi smo ih kao klub popratili koliko smo mogli. Ta sinergija sada je došla do potpunog izražaja- jutro nakon povijesnog uspjeha će sportski direktor goričkog prvoligaša, Dragutin Kovačević.

Za goričke rukometaše cijela se sezona zapravo svela u ovih šezdeset minuta. Za dobru sezonu ulazak u Ligu za prvaka stigao je kao šlag na tortu, jer posljednje dvije sezone bili su tu negdje, no uvijek im je falilo ono nešto. No, ove su se godine posložile sve kockice te će Gorica po prvi puta u svojoj povijesti zaigrati u Ligi za prvaka.

-Ovo je nešto lijepog što je gorički sport mogao tek poželjeti- kaže nam Kovačević.

Za taj pothvat izabranicima trenera Hrvoja Pekere u jučerašnjem je susretu bio potreban minimalno bod, no njegovi su igrači tu normu prebacili, te su se iz Dubrave vratili uvjerljivom pobjedom 36:28. Sjajnom serijom 11:2 u periodu od 35. do 46. minute Goričani su slomili otpor domaćih rukometaša odjurivši na 31:22 što je bio znak da na tribinama na kojima se našla i navijačka skupina slavlje može početi.

-Dečki su išli ono što se kaže na glavu. Znali su kako im ova utakmice određuje rukometnu budućnost. Neka drugi sada pišu i govore što hoće o našem uspjehu, no ovo nije slučajnost jer mi smo slavili i na neugodnim gostovanjima u Varaždinu i Poreču- za kraj će drago Kovačević.

Pred trenerom Pekerom i njegovim igračima sada je kratka pauza, jer nastavak prvenstva slijedi tek za dva tjedna. Kratki predah zasigurno će im dobro doći, jer su ga zaslužili nakon svega što su napravili ove sezone.

PREMIJER LIGA, 18. KOLO
RK DUBRAVA – HRK GORICA 28:36 (18:18)
RK DUBRAVA: Totić 5 obrana, Kelemen 2, Volar 2, Kovačević, Vida 2, Kević 2, Radoš 1, Čurić, Maričić 3, N. Grahovac, Samardžić 1, Šandrk 7, Vrdoljak, D. Grahovac 2 obrane, Buneta 2, Babić 6.
HRK GORICA: Lončar, Ceković 3, Borić 1, Marjanović 5, Laljek 5, Krstanović 2, Matić 6, Barišić, Nedić 1, Dijanić 5 obrana, Ćavar 8, Vladušić 1, Sladoljev 2 obrane, Buhiniček 3, Goršeta, Bura 1. 

Podijeli