Novosti Sport Događanja

Ljubav djeci prije svega!

03.10.2019. / Damir Žbulj

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu,
organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice.

HNK Gorica priključila se obilježavanju Dječjeg tjedna projektom 'Olimpijada dječjih vrtića'.

U suradnji s nogometnom školom HNK Gorica na veselom druženju sudjelovala su četiri velikogorička vrtića, DV Velika Gorica, DV Žirek, DV Ciciban i DV Lojtrica, a mališani su uživali u igri na Gradskom stadionu, na terenu s umjetnom travom.

Okupilo se stotinjak djevojčica i dječaka, predškolskog uzrasta, a očekuje se kako će ih narednih godina biti i puno više, iz cijelog turopoljskog kraja. 

Na terenu je postavljen poligon s deset stanica i različitim igrama kao što su "crna kraljica", igra "lovice", igra "graničara", "štafeta", nogomet na dva mala gola i sl. u trajanju od desetak minuta, a svaku postaju vodili su treneri mlađih nogometnih selekcija HNK Gorica, među kojima su i Damir Milanović, Igor Čagalj...

Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci: "Ljubav djeci prije svega!“

Najmlađi su osim lijepih uspomena s ovog druženja ponijeli i zajedničke fotografije s prvotimcima Gorice, koji se marljivo pripremaju za subotnje gostovanje u Osijeku.

(Foto: Nogometna škola HNK Gorica)

 

 

 

Podijeli