Novosti Sport Događanja

Ljubičić i Mazalin predvodili preokret: Odigrali smo timski i to nas je odvelo do pobjede

27.09.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice uspjeli su preokretom u nastavku utakmice doći do slavlja u Zaboku. Domaćin je žestoko otvorio dvoboj, poveo 14:8, na poluvremenu je imao četiri poena viška (35:31), no, u drugom poluvremenu Sesarova momčad je pohvatala konce, uhvatila šutersku formu te na kraju sigurno stigla do novih bodova, rezultatom 68:79.

Krešimir Ljubičić, talentirani mladi centar, predvodio je s 19 poena i 11 skokova, što mu je prvi double-double učinak u goričkom dresu, prvi od mnogih.

Lovro Mazalin je upisao 17 koševa, osam skokova i dvije asistencije. Dvoznamenkasti učinak imao je još i Mate Kalajžić, s 12 poena, dok je Batur dodao sedam skokova i pet asistencija...

“Čestitke prije svega ekipi Zaboka na žestokom domaćem terenu, uvijek je nezgodno igrati s njima u gostima. Znali smo po što dolazimo, po pobjedu. Imali smo malo problema na početku u prilagodbi na njihovu obranu i igrače koji su nam bili malo nepoznanica. No, igrali smo svi skupa u napadu i obrani, nesebično, timski i to nas je dovelo do pobjede," naglasio je Ljubičić nakon pobjede.

Trener Sesar je dodao: "U najavi sam rekao kako će ovo biti jako teško gostovanje za nas. Trener Tomas radi jako dobar posao, atraktivnu i modernu košarku. Čestitke mojim momcima na zasluženoj pobjedi.”

Dvoboj je odigran s navijačima na tribini, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

U idućem kolu, 3. listopada, u Gradsku sportsku dvoranu stiže Zadar.

Podijeli