Novosti Sport Događanja

Lokosi promašivali, Gorica uvjerljivo slavila: Nova sjajna 'gajba' Vinka Skrbina, poentirali i Matković i Cruz

13.07.2024. / Damir Žbulj

U ranijem subotnjem terminu, kako bi se probala izbjeći ova paklena vrućina, što i nije bio slučaj jer je na Gradskom stadionu i ovog prijepodneva izmjereno više od 30 stupnjeva Celzija, nogometaši Gorice upisali su još jednu pripremnu pobjedu, i to protiv prvoligaškog rivala Lokomotive!

Završilo je s uvjerljivih 3:0, međutim, finalni rezultat ne odražava realno stanje na travnjaku, jer su i Lokosi bili izuzetno opasni, u prvom poluvremenu su dva puta tresli okvir gola, Banić je u nekoliko navrata sjajno spašavao svoja vrata, poništen je gol Ivana Canjuge zbog dvojbenog zaleđa, dok je Fran Karačić u nastavku zapucao kazneni udarac...

Ekipa Rajka Vidovića je praktički sve svoje prilike realizirala i to može biti dobar znak u ovoj fazi priprema, jer svi jako dobro znamo koliko je turopoljski prvoligaš prošle sezone imao problema s postizanjem pogodaka.

Gostujuću mrežu načeo je Vinko Skrbin, koji se u 15. minuti vrhunski ubacio pred suparnički kazneni prostor i lijevom nogom loptu poslao pod gredu, a to mu je već drugi gol na ovim pripremama i nadamo se da će ovaj 21-godišnji 'domaći dečko' i kad krene sezona dobiti svoje minute na prvoligaškoj razini.

Gorica je prednost povećala doslovno u zadnjem napadu prvog dijela, kad je Pršir sjajno pronašao Matkovića na desnoj strani, a on je nakon dvostrukog proigravanja s Majstorovićem vrhunski poentirao.

Prvo poluvrijeme odigrali su tako Banić, 'priučeni' desni bek Matković, Maloča, Leš, Štiglec, Pršir, Kapulica, Skrbin, Majstorović, Majić i Jurić, dok je Vidović na startu nastavka na užareni travnjak Gradskog stadiona poslao sasvim novih 11 igrača. Ispred Radoševića su bili Đekić, Zvonimir Josić, Krešo Krizmanić, Ante Sušak, Jakov Gurlica, Patrik Jug, Luka Vrzić, Luka Brlek, Lovro Nezirović i vrhu napada Caio da Cruz, koji je nakon manje od tri minute igre u drugom dijelu poentirao za konačnih 3:0.

Cruz je započeo akciju odličnim proigravanjem na lijevu stranu do Nezirovića, ubacio je prema petercu, a na odbijenoj lopti ponovno je prvi stigao mladi brazilski napadač i hladnokrvno poentirao.

Svoje mrve minute u goričkom dresu dobio je i novopridošli Martin Šlogar, ali za njegov prvijenac morat ćemo pričekati neku iduću pripremnu utakmicu.

Prema planu će se u srijedu u jutarnjem terminu igrati dvoboj sa Sesvetama, a prije početka nove sezone, početkom kolovoza protiv Varaždina na Gradskom stadionu, još su na rasporedu utakmice protiv mađarskog Budafoki MTE u Čatežu, turskog Konyaspora u Ljubljani te protiv Rudeša na domaćem terenu, 27. srpnja od 18.30 sati.

Podijeli