Novosti Sport Događanja

Lovrić najavio veliki okršaj i borbu za bodove u Gradskom vrtu: Sada trebamo uživati!

07.03.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u nedjelju od 15 sati u Osijeku igraju jednu od važnijih utakmica sezone! Bit će to dvoboj protiv sjajnog ekipe, koja se trenutno s Dinamom bori za naslov prvaka Hrvatske.

No, u slučaju slavlja u Gradskom vrtu turopoljski prvoligaš mogao bi se aktivno uključiti u tu utrku za sam vrh hrvatskog nogometa.

Goričani svakako trebaju uživati u ovom susretu, šteta je što neće biti navijača, ali trebaju biti svjesni koliko im dobrog može donijeti osvajanje sva tri boda...

"Imali smo cijeli tjedan za pripremu, prvo rekuperaciju, a onda i za podizanje radnog ritma za ovaj susret. Čestitam još jednom svojoj momčadi na pobjedi protiv Istre, koja je još jednom pokazala kako ne zaslužuje ovo mjesto na tablici. Bilo je teško, ali se još jednom pokazao naš karakter i širina našeg kadra. Još jednom bih želio zahvaliti svima, od igrača i članova stožera do svih ljudi u klubu," najavio je trener Gorice Siniša Oreščanin.

Bijelo-plavi su prije nekoliko dana na svom travnjaku ispali u Kupu od Rijeke i sada je prava prilika nanijeti još jedan težak udarac njihovim ambicijama.

"Osijek je u Kup ispao u srijedu od Rijeke, ali je to bila utakmica koja je mogla otići i na drugu stranu. Odlučivali su detalji. Osijek je odlična ekipa, imaju sve u klubu, od infrastrukture pa do odličnog trenera i ne sumnjam kako će se protiv nas pokušati vratiti na pobjednički kolosijek."

U posljednjem međusobnom okršaju Goričani su odigrali jednu od svojih najboljih partija, doslovno su 'razbili' Osijek sredinom prosinca na velikogoričkom Gradskom stadionu.

-->> Bjelica: Gorica nas je u prošlom susretu baš 'razbila', to nam je svakako motiv više

 

Međutim, tada je za kormilom bio Valdas Dambrauskas...

"Nitko sretniji od nas da možemo to ponoviti. Očekujem stvarno jednu tešku, čvrstu i 'naelektriziranu' utakmicu. Pokušali smo se dobro pripremiti na treninzima, ali bavimo se svojim zahtjevima i mislim da možemo prikazati dobru partiju i da je utakmica otvorena," istaknuo je Oreščanin pa dodao za kraj:

"Mi smo ekipa koja u svaku utakmicu ulazi otvorenog garda. No, svaki susret ima neki svoj kontekst i može krenuti u nekom drugom smjeru. Sigurno idemo pokušati uživati, napravili smo do sada dobar posao. Međutim, još je puno pred nama, praktički još četvrtina prvenstva. Sadašnja situacija nam ipak omogućava da u Osijek odemo uživati i pružiti najbolje od sebe, da pokažemo gdje smo i što smo. I onda da popravimo one stvari koje možda nisu bile dobre."

Važan će biti doprinos i Kristijana Lovrića, najboljeg strijelca Gorice s 15 postignutih prvenstvenih pogodaka ove sezone. Samo Argentinac Mierez iz Osijeka ima pogodak više i bit će to i okršaj najboljih topnika HT Prve lige.

"Moram priznati da je forma sve bolja, kako odmiče prvenstvo. kako moja, tako i cijele ekipe. Mojih 15 golova je plod rada svih nas i ta fraza da ekipa izbacuje pojedinca vrijedi, jer mislim da ekipa puno radi za mene. Svi zajedno napredujemo i jako sam zadovoljan s tim. Nadam se kako ćemo tako i nastaviti..."

"Motivacija nam je igrati protiv Osijeka, Dinama, Rijeke ili Hajduka, ali i protiv svih ostalih. Za sve se pripremamo jednako, ovo je samo jedna od utakmica, ne igramo finale Lige prvaka i trebamo igrati opušteno, 'hladne glave' i trebamo pokušati napraviti što je više moguće. Osijek je jedna od naših najboljih ekipa, što pokazuje i njihova igra na čelu s trenerom Bjelicom, koji to vodi jako dobro. Imaju kvalitetne pojedince, ali mislim kako imamo veliku šansu nešto napraviti. Idemo rasterećeni, dobar dio posla smo već napravili i sada trebamo uživati i pokušati napraviti sve što je moguće da uzmemo sva tri boda," najavio je Lovrić, koji se ne želi previše osvrtati na ono što je bilo, nego uživati u izazovima koji njega i njegove suigrače čekaju u budućnosti:

"Bila je to jedna od najboljih utakmica koje smo odigrali u Prvoj HNL, no, bilo je tu još dobrih utakmica. Ne treba spominjati ono što je bilo u prošlosti, ni pobjede ni poraze. Idemo gledati prema naprijed i probati pobijediti!"

U petak je Šibenik poražen u Puli (3:2), u subotu su Slaven Belupo i Lokomotiva odigrali bez postignutih golova (0:0), dok je Hajduk s 2:0 svladao Varaždin, uz pogodak Velikogoričanina Davida Čoline. 

U nedjelju će još na maksimirskom travnjaku gostovati Rijeka. 

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 22 +33 51
2. Osijek 23 +20 51
3. Gorica 23 +19 46
4. Hajduk 22 0 32
5. Rijeka 22 -2 32
6. Šibenik 24 -5 26
7. Slaven Belupo 22 -8 22
8. Varaždin 24 -17 22
9. Lokomotiva 23 -20 20
10. Istra 1961 23 -20 17

Podijeli