Novosti Sport Događanja

Lovrić nakon završetka prijelaznog roka potpisao novi ugovor: Cilj su kvalifikacije za Europsku ligu!

24.10.2020. / Damir Žbulj

Prijelazni rok u Hrvatskoj je završio, a Kristijan Lovrić ne samo da je ostao u Gorici nego je i potpisao novi ugovor, koji ga s turopoljskim prvoligašem veže do ljeta 2023. godine.

Ponajbolji igrač, prošlosezonski najbolji strijelac i asistent, prije početka aktualne sezone jasno je dao do znanja kako želi napustiti klub i kako je spreman za neki novi izazov, na nekoj višoj razini, ali nije stigla zadovoljavajuća ponuda i Lovrić će barem do ove zime još ostati u Gorici.

"Osjećam se jako lijepo, nastavio sam suradnju sa svojim klubom, što je bio i cilj, budući da je prijelazni rok završio. Klub je ovim novim ugovorom pokazao da vjeruje u mene, a na meni je da nastavim na terenu pokazivati sve što sam pokazivao do sada. Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti ostvariti cilj koji smo si zacrtali, a to su kvalifikacije za Europsku ligu," pričao je Lovrić nakon potpisa novog ugovora.

U Goricu je stigao prije nešto više od dvije godine, na početku njene prvoligaške avanture, a pod vodstvom Sergeja Jakirovića se prometnuo u jednog od boljih ofenzivaca na hrvatskim prvoligaškim travnjacima.

Prikupio je 71 službeni nastup, postigao je 31 pogodak i upisao ukupno 19 asistencija. Proteklu sezonu zabio je 14 golova, uz sedam uspješnih dodavanja, dok je u sedam ovosezonskih utakmica pet puta bio strijelac, a triput i asistent.

KORONA U HNK GORICA

Gostovanje na Maksimiru kod Dinama propustio je zbog koronavirusa, a nakon njega u Gorici je potvrđeno 16 novih slučajeva, 13 igrača i tri člana stručnog stožera.

Odgođene su utakmice s Rijekom, ove nedjelje, i Varaždinom, koja je bila na rasporedu 30. listopada, a prema trenutnoj situaciji Gorica će ponovno u akciji biti 8. studenog, protiv Slaven Belupa. Originalno se utakmica trebala igrati u dva dana ranije, no termin je promijenjen zbog novonastalih okolnosti.

Nasreću, svi pozitivni na COVID-19 trenutačno osjećaju dobro i nemaju izražene simptome.

Lovrić vjeruje u uspješnu sezonu: "Niti najveći optimisti nisu mogli pomisliti da će Gorica ovako rasti iz sezone u sezonu, s tim da smo prošle sezone ipak malo rezultatski podbacili, nismo napravili ono što se od nas očekivalo i to nam najteže pada. Međutim, ove sezone pokazujemo iz utakmice u utakmicu da sa svima možemo igrati ravnopravno, da se možemo nositi sa svakim protivnikom."

Ovog ljeta vjernost Gorici produljili su Aleksandar Jovičić, Hrvoje Babec i kapetan Kristijan Kahlina. Otkupljen je ugovor Pauliusa Golubickasa, Ognjen Mudrinski ostaje na posudbi iz poljske Jagiellonije minimalno do kraja aktualne sezone. Konkurenciju među vratnicama pojačao je Ivan Banić, a zalog za budućnost su Josip Mitrović, Albanac Albi Doka, Senegalac Matar Dieye, Iranac Younes Delfi te 'domaći dečko' iz Odranskog Obreža Jurica Pršir. Transfere su ovog ljeta realizirali Cherif Ndiaye, koji je za solidnu odštetu otišao u turski Göztepe, dok je Dario Čanađija karijeru nastavio u rumunjskom prvoligašu Astra Giurgiu. Martin Šroler, Gojko Gadže i Juraj Spudić poslani su na posudbe po dragocjeno iskustvo...

Gorica je trenutno na drugoj poziciji ljestvice HT Prve lige sa 16 bodova iz osam nastupa. Dinamo na vrhu ima tri boda više i nedjeljno gostovanje kod Šibenika. Osijek ima 13 bodova i utakmicu manje od Gorice, dok je Rijeka na 12 bodova iz šest odigranih utakmica.

(Foto: HNK Gorica)

 

 

 

 

 

 

Podijeli