Novosti Sport Događanja

Lovrić priželjkuje novo polufinale Kupa: Mi smo 'gazde' na našem terenu, tako se trebamo i postaviti

30.11.2021. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice ovog utorka čeka jedna od važniji utakmica ove nove sezone! Na našem Gradskom stadionu od 16 sati kreće borba za plasman u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a u goste stiže neugodna Istra 1961. Ekipa je to koja je nedavno na istom travnjaku i više nego zasluženo osvojila prvenstveni bod, Puljani su prošle sezone igrali u finalu Kupa i sigurno kako će i sada biti posebno motivirani za novi dobar rezultat.

No, ima i Gorica svoje ambicije i ciljeve. Bila bi fantastična stvar i za klub i za naš grad i za cijeli turopoljski kraj da Goričani ponovno uđu među četiri najbolja u ovom prestižnom hrvatskom nogometnom natjecanju.

Bit će za to vjerojatno potrebna i još jedna sjajna partija Kristijana Lovrića, koji se u subotu protiv Hrvatskog dragovoljca vratio u golgetersku formu, zabio je pogodak odluke i sada želi nastaviti u tom ritmu i protiv Puljana...

"Nije često da novu utakmicu igramo nakon samo dva dana pauze.Ali, mi smo profesionalci i zato treniramo svaki dan, za to se borimo. Utakmice su samo nagrada za ono što radiš na treningu i mislim da bez obzira tko bude istrčao na travnjak, svi će dati sve od sebe da se uđe u polufinale. Nije to mala stvar, dvije godine zaredom ući u polufinale!"

Naravno da respektiramo Istru, znamo da su odlična ekipa. Očekujemo tešku utakmicu, ali nadamo se našem prolasku..."

Nedavnih tek 1:1 na domaćem travnjaku s istim suparnikom poziva na oprez, bez obzira na njihovu poziciju na prvenstvenoj ljestvici.

"Zadnju utakmicu s njima smo jako dobro otvorili, oni su si zabili autogol, ali nakon toga smo se povukli i previše im prepustili inicijativu. Oni ipak dolaze na naš teren i trebaju znati da smo mi tu 'gazde' i tako se trebamo postaviti. Ako netko bude bolji, pružit ćemo im ruku i čestitati. Ako ćemo biti na svojih 100 posto, kao protiv Dragovoljca, rezultat ne bi trebao izostati."

Lovrić je nedavno i prebolio koronu, što je ostavilo trag na njegovoj fizičkoj spremi. No, protiv Dragovoljaca je pokazao kako je blizu povratka u pravu formu...

"Moram priznati da mi je bilo teško što nisam puna dva mjeseca zabio gol. Nikad nije ugodno kada prođe tako puno vremena a da napadač ili krilo ne zabije. Znam da se to od mene očekuje, znam da se očekuju od mene puno bolje igre. Protiv Dragovoljca sam se vratio, izdignuo iz svega toga. Treneri su cijelo vrijeme bili uz mene, podržavali me, bez obzira na to što neko vrijeme nisam bio na 100 posto..."

"Nisam bio niti fizički spreman, imao sam i koronu..."

"Ali, stvarno sam sretan i što smo pobijedili i što sam zabio. Nadam se da ćemo tako nastaviti i da ćemo proći u polufinale," zaključio je najbolji igrač Gorice.

Pomoćni trener Saša Sabljak otkrio je što možemo očekivati...

"Napravili smo analizu, rekli smo momcima sve što znamo o Istri. Njihova jača stana je napad, u špici je Beljo, koji je snažan i čvrst i zna sačuvati loptu. Imaju dobre krilne napadače, kao što su Bande i Lisica, imaju i dobru veznu liniju. Vratar im je dobar, često akcije kreću od njega. Njima je svejedno protiv koga igraju, igraju svoj stil, puno dodavanja od 'noge do noge', puno kombiniraju i s vratarom i tu je neka naša prilika, da im oduzmemo loptu na njihovoj polovici, da smo čim bliže golu i tako možda lakše dođemo u neku šansu za pogodak."

"Mislim da smo spremni! Mentalno smo maksimalno pripremljeni, a fizički i zdravstveno imamo malih problema. Tko god bude igrao mora biti maksimalan i nema kasnije izgovora. Znamo što nam nosi ova utakmica, plasman u polufinale Kupa i nema popravka. Nadam se prolasku," istaknuo je Sabljak.

Gorica je prošle sezone zaustavljena u polufinalu Kupa na Maksimiru, nakon sjajne partije i produžetaka s Dinamom. Ponovni ulazak među četiri najbolja kluba bio bi rezultat vrijedan divljenja, a protivnik je baš po mjeri za taj novi iskorak.










Podijeli