Novosti Sport Događanja

Lovrić u reprezentativnom izlogu: Bude li me izbornik trebao, tu sam!

21.09.2020. / Damir Žbulj

Ofenzivac Gorice Kristijan Lovrić dobio je pretpoziv izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića za nadolazeće okupljanje Vatrenih, prijateljsku utakmicu u Švicarskoj, kao i dvije domaće utakmice Lige nacije, protiv Švedske i Francuske.

"Ako netko od pozvanih otpadne zbog ozljede ili bolesti, fokusirali smo se u pretpozivima na igrače iz HT Prve lige gdje se igra dobar nogomet i to svakako poštujemo. Škorić, Oršić, Caktaš i Lovrić su nositelji igre svojih momčadi u domaćem prvenstvu i zaslužuju biti u krugu reprezentativnih kandidata", poručio je izbornik Dalić.

Nakon što je propustio okupljanje u rujnu, popis reprezentativaca predvodi kapetan Luka Modrić, a od Vatrenih se oprostio Ivan Rakitić.

Na popisu je naravno i Marcelo Brozović, Turopoljac iz Okuja, ali i Velikogoričanin Ante Budimir, koji je bio i na prošlom okupljanju, ali još nije upisao prve minute za Vatrene, nego je gostovanja kod Portugala i Francuske odgledao s klupe.

Pretpozive su dobili još i Lovre Kalinić, Mislav Oršić, Mile Škorić te Mijo Caktaš.

Lovrić je ove sezone u dresu Gorice u četiri nastupa zabio tri pogotka i upisao tri asistencije...

"Naravno da sam počašćen i neizmjerno sretan što sam ušao u krug reprezentacije. Uvijek sam govorio da mi je to dječački san, jedan od razloga zbog kojih sam i počeo igrati nogomet, i zaista je dobar osjećaj dočekati ovakav trenutak. Da, riječ je o pretpozivu, no i to smatram velikim priznanjem. Potpuno sam spreman i vrlo motiviran, bude li me izbornik trebao u ovoj akciji, tu sam," prenosi službena stranica Gorice razmišljanja 24-godišnjeg Ogulinca.

Poput svih drugih reprezentacija koje ne sudjeluju u doigravanju za EURO 2020, Hrvatska je obvezna tijekom listopada i studenoga odigrati po jednu prijateljsku utakmicu i možda je to prava prilika za Budimira, ali i Lovrića, za reprezentativni debi.

Vatreni se okupljaju u St. Gallenu, gdje će 7. listopada igrati pripremni dvoboj sa Švicarcima. Domaći dvoboj Lige nacija na Maksimiru protiv Švedske igra se 11. listopada, a tri dana kasnije i novi okršaj s Francuzima.

Nije tajna da Gorica planira prodati Lovrića i unovčiti njegove dobre partije kroz protekle dvije sezone. Poziv u društvo reprezentativaca sigurno će mu malo podignuti cijenu, a zna to jako dobro i čelnik Gorice Nenad Črnko, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Lovrićevoj partiji protiv Istre 1961 uživo je iz lože velikogoričkog Gradskog stadiona svjedočio i predsjednik HNS-a Davor Šuker...

Na Dalićevom popisu vratari su Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić, braniči Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović i Domagoj Bradarić, veznjaci Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić i Nikola Vlašić, a napadači Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Ante Budimir i Antonio Mirko Čolak.

(Foto: Marko Prpic/PIXSELL, Foto: HNK Gorica)

Podijeli