Novosti Sport Događanja

Lovrić: Više bih volio da smo u Europi nego da zabijem ijedan gol do kraja sezone

14.02.2020. / Damir Žbulj

U nedjelju od 17.30 sati na Gradskom stadionu nogometaši Gorice igraju važnu utakmicu protiv Rijeke.

U nastavku sezone uzeli su bod Osijeku, dok su u prošlom nastupu poraženi na Maksimiru.

U dva susreta još nisu postigli pogodak i to će u nedjelju morati promijeniti.

Jedan do glavnih aduta Jakirovićeve momčadi je i Kristijan Lovrić, koji će barem do ljeta ostati u redovima Gorice i sada se može isključivo koncentrirati na suparničke mreže.

"Iscrpila nas je potrošila ta utakmica protiv Dinama, stvarno smo dali svoj maksimum. Osjetili smo još tijekom utakmice da smo mogli više napraviti, limitirali smo Dinamo, nismo im dali previše prostora, ali taj crveni karton nas je poremetio."

"Primili smo prvi gol iz prekida i poslije se bilo teško vaditi iz zaostatka," osvrnuo se najbolji prošlogodišnji igrač Gorice na posljednju utakmicu.

U dosadašnjim prvoligaškim okršajima Rijeka je tek dobila onaj prvi, a nakon toga je svih pet pobjeda upisala Gorica. Bilo bi lijepo nastaviti taj niz...

"Znamo kakva nas utakmica čeka u nedjelju. Rijeka je jako kvalitetna, a to je i pokazala u posljednja dva susreta, kad je izbacila Dinamo iz Kupa i dobila Slaven Belupo. Bit će teško, ali mi igramo kod kuće, moramo se tako postaviti. Imamo u međusobnim dvobojima bolji omjer i nadam se da će bodovi ostati u Gorici, dat ćemo sve od sebe da se to dogodi."

Lovrić je u prvom dijelu sezone upisao osam golova i sedam asistencija te je prema statistici jedan od najkorisnijih igrača HNL-a.

Nije baš presretan trenutnom formom...

"Nije baš da sam zadovoljan s onim što sam do sada pokazao na terenu ovog proljeća. Preskočio sam dio priprema, bio sam van treninga..."

Posebno se dokazao kako ubojit može biti iz prekida...

"Slobodnjake nekad pogodiš nekad ne. Koncentracija mora biti na 100 posto, a nije baš to tako niti jednostavno pogoditi kako ljudi misle, da treba samo prebaciti živi zid i pogoditi rašlje. To je dosta teško!"

"Sve slobodnjake i golove bih mijenjao da imamo sada 62 boda, a ne 30. To je najmanje bitno. Više bih volio da smo treći ili četvrti na ljestvici, sigurno u Europi, a da je ne zabijem niti jedan gol do kraja sezone."

Suparničke momčadi tek sada ga u potpunosti shvaćaju ozbiljno i posvećuju mu posebnu pažnju.

"Vidi se na terenu, udvajaju me, ali moram igrati svoj nogomet. Nije bitno čuvaju me dvojica ili trojica. Svoje ću pokušati napraviti. Morat ću sada jedino više razigravati suigrače, neću više sve moći riješiti driblingom."

"Najvažniji je klupski cilj, a hoću li ja zabiti dva ili 12 slobodnjaka to je manje važno, ako ne izborimo Europu," jasno je poručio za kraj.

GORICA ZA ŠANDORA

Nedjeljni dvoboj je i humanitarnog karaktera, a sav prihod od kupljenih ulaznica ide za pokrivanje troškova priprema našeg brončanog paraolimpijca Velimira Šandora uoči ovogodišnjih Paraolimpijskih igara u Tokiju.

U petak 22. kolo HT Prve lige otvaraju Lokomotiva i Prelecova Istra 1961, u subotu Inter dočekuje Varaždin, a Hajduk gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa. U nedjelju još Osijek dočekuje Dinamo.

HT Prva liga:
1. Dinamo 21 +32 53
2. Hajduk 21 +17 41
3. Rijeka 21 +9 37
4. Osijek 21 +12 35
5. Lokomotiva 21 +2 31
6. HNK Gorica 21 -3 30
7. Slaven Belupo 21 -20 18
8. Inter-Zaprešić 21 -14 17
9. Istra 1961 21 -15 15
10. Varaždin 21 -20 12

 

Podijeli