Novosti Sport Događanja

Lovro Pavčec zaustavljen na U-22 Europskom prvenstvu, iskusniji Ukrajinac bio je 'pretvrd orah': Čestitke za beskompromisni nastup

15.10.2024. / Damir Žbulj

Velika hrvatska boksačka nada, 19-godišnji Lovro Pavčec iz Velike Mlake, nastupio je na Europskom prvenstvu za U-22 seniore u bugarskoj Sofiji. Imao je izuzetno težak ždrijeb i nažalost je zaustavljen na prvoj prepreci...

Lovro je lani na Europskom prvenstvu mlađih seniora osvojio srebro, a u svojoj kolekciji ima i kadetsko europsko srebro i juniorsku broncu. Međutim, ovaj put u konkurenciji i nekoliko godina starijih boksača od sebe, jednostavno nije mogao.

U superteškoj kategoriji član zagrebačkog Nokauta je odmah u osmini finala naletio na gotovo četiri godine iskusnijeg Ukrajinca Vasyla Tkachuka, koji iza sebe ima ozbiljne profesionalne mečeve i koji je jedan od favorita za zlato na ovom Europskom prvenstvu.

Pavčec je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, ali je ostavio dobar dojam.

"Čestitke Lovri za beskompromisni nastup koji je na njegovu stranu mogao otići samo prekidom. Pavčec je tek ulazni senior, osvajač europskih medalja u svim mlađim kategorijama, a s premalo seniorskog iskustva na najvišoj razini i ovo mu je bio najveći protivnik s kojim se dosad borio u seniorskoj konkurenciji. Snažni Ukrajinac bio je prejaka, prečvrsta prepreka i nije se dao iznenaditi nekim od moćnih Lovrinih udaraca, koji bi prelomili meč," analizirali su borbu iz Hrvatskog boksačkog saveza.

Na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke do 22 godine u Sofiji prijavljeno je 330 najboljih mladih boksača i boksačica iz 33 države.

Braća Pavčec već su krenula i s profesionalnim nastupima. Stariji brat Petar ima svih sedam pobjeda, a Lovro je nedavno u Rugvici na tamošnjoj priredbi porazio Fadila Pašalića, a to mu je bila šesta pobjeda u šestom nastupu. Obojica će nam u budućnosti pružiti još jako puno sjajnih mečeva.

Podijeli