Novosti Sport Događanja

Lucija Turčić treća u Hrvatskoj na Mastersu HTS-a, Kvakan nakon velike borbe osvojio šesto mjesto!

24.11.2020. / Damir Žbulj

Velikogorički iTeam ponovno se prikazao u sjajnom izdanju na izuzetno jakim 'Masters' turnirima u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza.

Radi se o elitnom natjecanju, u teniskim krugovima poznatijima kao 'izborničkim turnirima', na kojima nastupa po 16 najboljih tenisačica i tenisača u kategorijama do 13 i 15 godina.

Mastersi su pozivni turniri na kojima nema slobodnih prijava nego izbornici reprezentacija pozivaju natjecatelje prema rang listama za tekuću godinu.

"Velikogoričani su i ovoga puta ostvarili zapažene rezultate," poručili su iz TK iTeam.

Na terenima TK Zagi u Zagrebu održan je HEP Masters do 13 godina, a Lucija Turčić stigla je fenomenalnog trećeg mjesta.

"Lucija je još jednom pokazala da je među najboljim mladim tenisačicama u Hrvatskoj," posebno su naglasili iz njenog kluba.

U polufinalu je nažalost izgubila od Ivane Riđan (Brod), ali je zato u borbi za treće mjesto i brončanu medalju svladala domaću predstavnicu Luciju Rastočić (Zagi).

HEP Masters do 15 godina održan je u Ogulinu, a odlični Damjan Kvakan zauzeo je u konačnici šesto mjesto, iako je imao zdravstvenih problema.

"Odigrao je neke vrlo teške i iscrpljujuće mečeve s izuzetno zahtjevnim protivnicima," pojasnili su iz iTeama. Damjanu su vjerna pratnja baka i djed, koji su ponosni na njegove uspjehe. Baka Biserka je otkrila neke pojedinosti s turnira: "Dami se borio do kraja i nije htio predati meč unatoč svim bolovima koji je imao tijekom turnira. Ponosni smo na njega što se ponio časno i sportski te što je u konačnici ostvario tako veliki i značajan rezultat!"

 

Podijeli