Novosti Sport Događanja

Makedonski reprezentativni napadač pojačao turopoljskog prvoligaša: Klub ima velike ambicije

09.08.2021. / Damir Žbulj

 Kao što je već ranije bilo i najavljeno, redove Gorice pojačao je makedonski reprezentativni napadač Vlatko Stojanovski, koji je s turopoljski prvoligašem potpisao ugovor do 2024. godine.

Stigao je kao slobodan igrač, a posljednji klub bio mu je francuski Nimes.

Za Sjevernu Makedoniju upisao je devet službenih nastupa, a bio je dio ekipe koja je ovog ljeta ostvarila povijesni nastup na Europskom prvenstvu. U porazu od Nizozemske 3:0 dobio je posljednjih 12 minuta

"Osjećam se odlično, drago mi je da sam došao u jedan dobro organizirani klub, koji iz godine u godinu sve više napreduje i ima velike ambicije. Hrvatska liga mi se sviđa, pratio sam ju i do sada i mislim da je vrlo kvalitetna," rekao je na predstavljanju 24-godišnji napadač, koji će na leđima nositi broj 70.

Karijeru je počeo u skopskom Metalurgu, a kao mladić je već bio u Hrvatskoj, nosio je dres Splita i Dugopolja.

Vratio se u nakon toga u Makedoniju, sezonu i pol igrao je za Renovu i bio je najbolji strijelac tamošnje lige, čime je zaslužio transfer u Francusku.

Međutim, u Nimesu se nije nametnuo, jednu sezonu proveo je i u drugoligašu Chamblyju, a Goricu vidi kao priliku za povratak u pravu formu.

Treneru Renduliću sigurno će dobro doći takav stasiti napadač, ali tek treba vidjeti u kakvom je stanju i kada će biti od pomoći ekipi. Prvi trening je odradio, možda će u sastavu biti već u petak na gostovanju kod Dinama na Maksimiru.

 

(Foto: HNK Gorica)

 

 

 

 

Podijeli