Novosti Sport Događanja

Maraton klub Velika Gorica nastavlja s treninzima i Turopoljskom ligom trčanja

16.03.2020. / Damir Žbulj

Koronavirus paralizirao je praktički sva sportska događanja u gotovo cijelom svijetu, no, Maraton klub Velika Gorica objavio je kako ipak nastavlja s nekim svojim aktivnostima.

"Naši se treninzi u sklopu Atletske škole nastavljaju redovito održavati na otvorenim površinama na Radniku u redovitim terminima kao i do sada," poručili  su.

Maraton klub Velika Gorica planira nastaviti svoju Turopoljsku ligu trčanja, od utorka 17. ožujka u 18 sati, kad je na rasporedu prvo kolo proljetnog dijela natjecanja.

"Naravno, sve opće preporuke i svakako vas molimo da ih se pridržavate. Ukoliko sumnjate na bilo kakve simptome koronavirusa ili ako ste bili u doticaju s osobom koja je pozitivno testirana ili sumnja na taj virus, svakako preporučujemo da ostanete doma. Isto tako, na našim treninzima kao i na Ligi vodite računa da svedete fizičke kontakte na minimum," piše u priopćenju. 

Sva službena natjecanja u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica su otkazana do daljnjega.

"Svjesni smo da je ova tema dosta kontroverzna i da ima podijeljenih mišljenja, ali nažalost ne možemo utjecati na trenutnu situaciju već jednostavno zračiti optimizmom i pozitivnošću da će sve proći u najboljem redu," smatraju u MK VG.

 


Na mrežnim stranicama MUP Ravnateljstva civilne zaštite detaljnija su uputstva za ponašanje u trenutnoj situaciji:

"Još jednom apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane. Također, apeliramo na građane da izbjegavaju putovanja koja nisu nužna."

Na snazi su i dalje donesene mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa (SARS-CoV-2).

Prevencija je ključna te molimo građane i poslodavce da se pridržavaju svih navedenih smjernica i uputa:

Niz uputa koje se svakodnevno ažuriraju i objavljuju na web stranicama pratite na poveznici:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/


"Samo zajedničkim naporima možemo doprinijeti održanju ove relativno mirne epidemiološke situacije koju imamo sada u Hrvatskoj," poruka je Stožera civilne zaštite RH. 

Podijeli