Novosti Sport Događanja

Maratonci trčali u spomen na prerano preminulog kolegu i bivšeg pobjednika Turopoljske lige trčanja: Počivao u miru, Martine...

09.10.2024. / Damir Žbulj

Na sada već dobro poznatoj trasi kod bivšeg radara, na novoj biciklističko-pješačkoj stazi prema Vukovini, održano je i osmo kolo Turopoljske lige trčanja, u sjeni tužne vijesti o smrti trkača Martina Pečnika, člana Maraton kluba Velika Gorica.

"Prerani Martinov odlazak u 45. godini života sve nas je šokirao, vjerovali smo da će pobijediti bolest, ali nažalost njegova životna utrka je završila," javili su iz kluba.

Martin je 2018. godine bio pobjednik Turopoljske lige trčanja i prvak duge staze, a trčanje njemu čast je bila samo mala simbolična zahvala za sve što je napravio u dresu Maraton kluba Velika Gorica.

"Obitelji i bližnjima izražavamo najdublju sućut. Počivao u miru, Martine..."

U osmom kolu Turopoljske lige trčanja bilo je opet preko 50 natjecatelja, na kratkoj stazi od 4 kilometra najbrži su bili Robi Zemljić i Vedrana Janjić, a na dugoj stazi od 8 kilometara prvi su ciljem prošli Vedran Planinšek i Jasna Suzanić Mikulić.

Već sada je jasno tko će biti ovosezonski ukupni pobjednici, ali i dalje traje velika borba za mjesta na pobjedničkom postolju. Na dugoj stazi na vrhu su Martin Marčec i Jasna Suzanić Mikulić, dok su na kratkoj prvaci Slavko Parlov, koji je u prošlom kolu i oborio rekord staze, te Vedrana Janjić.

Maratonci su zadovoljni odazivom trkačica i trkača, bilo je ove jeseni i puno novih imena, popularnost TLT-a se širi i van granica Velike Gorice i Turopolja pa ne čudi kako ima i sve više natjecatelja i iz Zagreba i okolice.

Na rasporedu su još dva kola do kraja, a završnica i proglašenje pobjednika bit će 22. listopada. 

Podijeli