Novosti Sport Događanja

Marko Prošenski predvodi Hrvatsku na futsalskom Svjetskom prvenstvu za gluhe!

05.11.2019. / Damir Žbulj

Hrvatska futsalska reprezentacija gluhih će od 8. do 16. studenog nastupiti na četvrtom Svjetskom prvenstvu u futsalu za gluhe, koje se održava u švicarskom Winterthuru, a boje Lijepe naše branit će i naš velikogorički vratar Marko Prošenski.

Hrvatska se nalazi u Grupi A s domaćinom Švicarskom, Španjolskom i Kamerunom.

Izbornik je Josip Bogdanović, a na temelju konzultacija sa stručnim stožerom na reprezentativnom popisu su, uz našeg Marka, i Mišel Dominko, Jakša Jakus, Kristijan Živković, Josip Smokvina, Darko Val, Anton Lalić, Ivan Vidaković, Kristian Selaković, Antonio Škvorić, Mirko Vukić, Luka Roso, Mate Kvesić te Ivan Miletić.

"Pripremne utakmice za Svjetsko prvenstvo u Winterthuru obilježila je dobra igra i pozitivan duh među igračima i stožerom. Svih četrnaest igrač je spremno i to nam je najbitnije. Nalazimo se u grupi koja nije lagana. Otvaramo prvenstvo protiv domaćina Švicarske, uvijek odlične Španjolske i protiv Kameruna o kojem ne znamo puno. Na svima nama je da damo sve od sebe te vjerujemo u dobre rezultate,“ naglasio je izbornik Bogdanović.

Hrvatska futsalska reprezentacija europski prvak je bila 2002. godine, a na Svjetsko prvenstvo kvalificirala se petim mjestom na prošlogodišnjoj europskoj smotri najboljih u finskom Tampereu.

"Veliki je uspjeh što smo se kvalificirali među 16 najboljih reprezentacija svijeta i iznimna nam je čast po prvi puta nastupati na Svjetskom prvenstvu u futsalu za gluhe gdje će biti elita gluhih iz cijelog svijeta. Sigurno je da će na prvenstvu nastupiti igrači željni pobjeda i dokazivanja, a nadam se da će naša Hrvatska pokazati istu želju. Još jednom ponavljam da je mojim suigračima i meni izuzetna čast nalaziti se u društvu ljudi koji su svojim nogometnim i ljudskim vrlinama zaslužili biti među najboljim ekipama svijeta,“ najavio je kapetan reprezentacije Kristian Selaković.

Prva utakmica Prošenskog i njegove suigrače očekuje 8. studenog u 19 sati protiv Švicarske, dva dana kasnije na rasporedu je dvoboj sa Španjolcima (16.45 sati), a 11. studenog igra se dvoboj s Kamerunom (16.45 sati).

Podijeli