Novosti Sport Događanja

Maslowski: Ne treba se previše osvrtati na prošle utakmice

20.09.2019. / Damir Žbulj

U osmom kolu HT Prve lige nogometaši Gorice u subotu od 16.30 sati gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa.

Prošle sezone Goričani su dva puta svladali Koprivničance, jednom su poraženi, a jednom igrali neriješeno.

Prema svemu viđenome, ali i trenutnoj situaciji na ljestvici, očekuje nas izuzetno zanimljiva utakmica.

Tako razmišlja i trener Gorice Sergej Jakirović.

"Stanje je dobro, odmorili smo se i pripremili za ono što nas čeka. Prošle sezone sa Slaven Belupom je bilo 'svega i svačega', sve je bilo otvoreno do zadnje sekunde. Imamo ovog proljeća i jedno neugodno iskustvo, kad smo izgubili 2:0, ali otprilike znamo što nas čeka."

"Vjerujem kako će moji momci biti na visokoj razini i da će prezentirati ono što se dogovorimo. Znamo da naš suparnik ima svoje probleme, ali mi se na to ne obaziremo. Koncentrirani smo na sebe i ako odigramo kao zadnju utakmicu možemo i u Koprivnici napraviti puno dobrih stvari. U fazi obrane moramo biti besprijekorni, jer mislim da smo mi jedini koji smo Lokomotivu u potpunosti limitirali, a to je ekipa koja redovito stvara četiri do pet izglednih prilika po utakmici. Bili smo baš dobri," naglasio je Jakir pa dodao:

"Što se tiče realizacije, ne možemo biti zadovoljni. No, puno radimo na tome, važna je koncentracija, ali gledamo pozitivno jer smo im ipak stvorili nekoliko opasnih situacija. Trudit ćemo se realizirati svoje šanse."

Na raspolaganju su svi, osim Šrolera koji se oporavlja od operacije mandula te Marine, koji odrađuje suspenziju zbog tri žuta kartona.

"Nije teško odabrati i posložiti momčad. Bolje da su mi svi na raspolaganju nego da imamo izostanke pa moramo nešto 'kemijati'. Imamo dovoljno igrača koji mogu odgovoriti našim zahtjevima, koji će dobiti svoju priliku i nadam se da će ju iskoristiti. Od prvog dana tako radimo."

Slaven Belupo je u prvih osam kola skupio tek sedam bodova, pet manje od Gorice, a u posljednja dva kola doživio je dva neugodna poraza, 6:1 od Lokomotive i 3:1 od Intera.

"Mislim da su ista momčad kao i prošle sezone. Nekoliko igrača je otišlo, nekoliko došlo, ali trener je isti, vizija je ista. Imaju slične ambicije kao i mi, tako im je slagana ekipa."

"S ovom utakmicom ćemo zaključiti prvi krug, vidjet će se tko što može. Nikog nije lagano pobijediti, liga je još jača nego prošle sezone i mislim da će do kraja biti sve neizvjesno."

"Probat ćemo napraviti sve da nešto uzmemo u subotu u Koprivnici," poručio je Jakirović te se osvrnuo na dosadašnji učinak:

"Zadovoljan sam. Moglo je biti gore, moglo je biti bolje. U prvom kolu s Interom imali smo puno problema, nedostajalo nam je sedam prvotimaca, tu smo utakmicu mogli dobiti. Pobijedili smo Rijeku i Osijek, izgubili od Dinama i Hajduka, zasluženo. S Istrom i Lokomotivom igrali smo neriješeno kod kuće, dobili smo Varaždin u gostima...

"Kad vratim film na prošlu sezonu, tad smo nakon prve runde prvenstva imali 13 bodova, sad imamo 12 i postoji mogućnost da to izjednačimo ili premašimo."

Veznjak Gorice Michal Maslowski upozorava na neugodno gostovanje: "Dobra je situacija u momčad, svi su spremni i trener ima slatke brige oko sastavljanja momčadi. Čeka nas teška utakmica, kao i svaka druga, ali smo koncentrirani na sebe i na svoje zadaće na terenu."

"Moramo se paziti prekida. Slaven Belupo ima nekolicinu visokih i opasnih igrača. Moramo biti kompaktni i misliti više o sebi. Sve što smo napravili je iza nas u prošlosti i ne treba se previše na to osvrtati. Treba se okrenuti prema budućim utakmicama. Dobro, u prošlom susretu imali smo problema s realizacijom, ali to je nogomet. Imamo dobre napadače, Cherifa i Zwolinskog, koji je spreman i nije slučajno prošle godine zabio toliko golova."

Goričane nakon prvenstvene utakmice u Koprivnici očekuje domaći dvoboj s četvrtoligašem Zagrebom u šesnaestini finala Kupa, anakon toga još dva gostovanja, u Zaprešiću kod Intera i u Osijeku, prije dolaska Dinama u Veliku Goricu 18. listopada.

U petak igraju Lokomotiva i Osijek, u subotu još Dinamo gostuje u Varaždinu (19 sati). U nedjelju Inter igra na Poljudu kod Hajduka (16.30), a Prelecova Istra 1961 dočekuje Rijeku u kvarnerskom derbiju.

HT Prva liga:
1. Hajduk 8 5 1 2 +10 16
2. Dinamo 7 5 1 1 +9 16
3. Osijek 8 3 4 1 +3 13
4. Rijeka 7 3 3 1 +2 12
5. Gorica 8 3 3 2 +1 12
6. Lokomotiva 8 3 2 3 +2 11
7. Istra 1961 8 2 2 4 -3 8
8. Slaven Belupo 8 2 1 5 -12 7
9. Inter Zaprešić 8 1 3 4 -4 6
10. Varaždin 8 0 4 4 -8 4

 

 

Podijeli