Novosti Sport Događanja

Matej Petrlić iz Lukavca - najbolji mladi sportaš s invaliditetom grada Zagreba!

05.12.2019. / Damir Žbulj

Matej Petrlić, sjajni mladi sportaš iz Lukavca, jedna je od perjanica turopoljskog plivanja, no, on svoj talent brusi i naporno trenira u zagrebačkom PK Natator.

Na velikoj svečanosti u KD Vatroslav Lisinski Matej je za svoje ovogodišnje uspjehe i postignute rezultate primio nagradu za najboljeg mladog sportaša s invaliditetom grada Zagreba za 2019. godinu, koju povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom dodjeljuje Zagrebački športski saveza osoba s invaliditetom.

Nadamo se kako ćemo ga uskoro možda gledati i na našem bazenu, kako sjajne uspjehe nastavlja bilježiti za neki od velikogoričkih klubova.

Petrlić je još 2017. godine zaslužio nagradu Hrvatskog paraolimpijskog odbora za nadu godine...

-->> Matej Petrlić brončani na Europskim igrama mladih!

Samo je ove godine ostvario nekoliko izvrsnih rezultata, među kojima su i brončana medalja za hrvatsku reprezentaciju na Europskim igrama mladih, titule prvaka Hrvatske u disciplinama 50 i 100 metara slobodno, brojne najsjajnije medalje na međunarodnim plivačkim mitinzima, a u izboru Hrvatskog paraplivačkog saveza Petrlić je proglašen i najboljim juniorom Hrvatske za prošlu godinu!

-->> Sjajni Matej Petrlić osvojio dva naslova prvaka i titulu najboljeg plivača Hrvatske

-->> U vodi smo svi jednaki: Matej Petrlić u Sarajevu osvojio sedam zlata i jedno srebro

-->> Matej Petrlić s Natatorom osvojio ekipni naslov prvaka Hrvatske

Polako ulazi u seniorsku konkurenciju, želimo puno zdravlja i uspjeha te da nastavi snažnim zaveslajima grabiti prema svom snu, nastupu na Paraolimpijskim igrama.

VEČERA ZA 55

Kako bi hrvatskim sportašicama i sportašima s invaliditetom omogućila što bolje uvjete Zaklada Paraolimpijac ovoga četvrtka, 5. prosinca, u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik s početkom u 18 sati organizira sedmu donacijsku večeru pod nazivom “Večera za 55”.

Od pokretanja Zaklade krajem 2012. godine, Hrvatski paraolimpijski odbor jednom godišnje organizira tematsku donacijsku večeru. Ove godine prigodno se obilježava 55 godina organiziranog sporta za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj.

“Kako je to putovanje izgledalo i kuda nas put vodi saznat ćete u toku večere iz prve ruke – od paraolimpijaca Roka Mikelina Opare i Ane Sršen koji će vas provesti kroz priču od početaka organiziranog sporta, preko aktualnih paraolimpijaca Lucije Brešković i Ivana Katanušića, pa sve do mladih nada budućnosti Pave Jozića i Antonija Kosmata,” poručili su iz HPO-a.

Svoje mjesto na večeri možete rezervirati već danas i priključiti se ovoj hvale vrijednoj inicijativi. Ako niste u mogućnosti prisustvovati večeri, svoj doprinos možete iskazati i u obliku donacije uplatom na sljedeći račun:

Zaklada Paraolimpijac
Privredna banka Zagreb
Žiro račun: 2340009-1110558214
IBAN: HR4123400091110558214

Kako biste potvrdili svoj dolazak, potrebno se javiti na e-mail paraolimpijac@hpo.hr ili putem telefona na broj 01 6044 333.

Sva sredstva prikupljena prodajom karata za Donacijsku večeru namijenjena su Zakladi Paraolimpijac. Svakom donacijom podupirete hrabrost, odlučnost, inspiraciju i jednakost naših paraolimpijaca.

 

Podijeli