Novosti Sport Događanja

Mateo Tomašić brončani na prvenstvu Hrvatske za U-23 mlađe seniore, Adrian Hren viceprvak među U-16 mlađim kadetima

21.10.2024. / Damir Žbulj

Zagreb je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u judu za U-16 mlađe kadetkinje i kadete, kao i za U-23 mlađe seniore, uz nove sjajne rezultate goričkih judo majstora i majstorica!

Adrian Hren iz JK Pinky je u kategoriji do 66 kilograma osvojio srebrnu medalju i titulu viceprvaka Hrvatske. Njegov klupski kolega Jan Šipušić osvojio je peto mjesto u kategoriji do 81 kilograma, baš kao i Rafaela Medved u kategoriji do 44 kilograma. Nastupili su još i Matija Petrović, Petar Grbeša, Lovro Katalenić, Vid Baklaić, Karlo Jačimović, Tin Stepanić i Andrija Grčić.

Tena Pereković iz goričkog Judo kluba Kokica osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 52 kilograma, dok je Lucija Baković brončana bila u kategoriji do 57 kilograma. Jana Manojlović je u kategoriji do 48 kilograma osvojila peto mjesto.

Na prvenstvu za mlađe seniorke i seniore Eva Lasić i Edita Zvonarić iz Pinkyja osvojile su peta mjesta, dok je SImona Janković iz Kokice u jakoj konkurenciji bila sedma.

Sjajan je u konkurenciji starijih judaša bio Mateo Tomašić, naš sugrađanin koji trenutno nastupa za zagrebački Black Belt BB, koji je u konačnici osvojio brončanu medalju u kategoriji do 60 kilograma.

Mateo je u prvom kolu bio slobodan, a u četvrtfinalu je poražen od budućeg prvaka Ivana Todorovića iz splitskih Pujanki. No, Tomašić je bio uspješan u repasažu te je preko Tea Boškovića iz samoborskog Profectusa i Leona Šuteja iz Dugava stigao zasluženo do brončanog odličja!

Mateo je prije bio član Pinkyja, a svoj nesporni talent nastavit će brusiti u Judo klubu Lika iz Zagreba, jednom od ponajboljih hrvatskih klubova.

U Sutinskim vrelima se na PH za mlađe kadetkinje i kadete okupilo 298 natjecatelja iz 53 kluba, dok se za medalje na prvenstvu za mlađe seniore i seniorke borilo 132 natjecatelja iz 35 različitih klubova.

 

(Foto: Tino Marić / CRO Judo)

Podijeli