Novosti Sport Događanja

Mateo Tomašić juniorski U-21 prvak Hrvatske u judu, Simona Janković i Edita Zvonarić brončane, Eva Lasić zaslužila srebro

27.05.2024. / Damir Žbulj

Za sjajne vijesti iz Dubrovnika s prvenstva Hrvatske za U-21 juniorke i juniore, gdje je gorički judaš Mateo Tomašić, koji od nedavno brani boje zagrebačkog kluba Black Belt BB, osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka Hrvatske!

Mateo je u svojoj kategoriji do 60 kilograma upisao četiri pobjede, prvo nad domaćim predstavnikom Markom Prkačinom, nakon toga je svladao Lovru Špoljarića iz Samobora, u polufinalu je bio bolji od Ivana Todorovića iz JK Pujanke, dok je za zlato svladao Ivana Bezića, također iz snažne ekipe Pujanke iz Splita.

Tomašićev Black Belt odnio je i titulu ekipnih prvaka Hrvatske! Još su Nina Cvjetko i Kristian Butući bili zlatni, dok je Nikola Hadži-Veljković osvojio brončanu medalju.

Kod juniorki do 52 kilograma istaknula se i Simona Janković iz JK Kokica, koja je osvojila brončanu medalju. U četvrtzavršnici je svladala Valentinu Živković iz Pujanki, u polufinalu je bila bolja Laura Barišić iz Solina, dok je u borbi za broncu svladala Valentinu Vlačić iz AJK Mladost Zagreb.

Brončana je bila Edita Zvonarić iz goričkog Pinkyja u kategoriji iznad 78 kilograma, zahvaljujući pobjedi nad Josipom Vlainić iz Sokola.

Pinkyjevka Eva Lasić je u kategoriji do 44 kilograma bila srebrna, ali tamo su nastupili samo tri predstavnice i za naslov viceprvakinje Hrvatske svladala je Ivanu Gavranović iz Dubrovnika, dok Eva Brdar iz Vinkovaca bila zlatna.

U dvorani Gospino polje nastupio je 41 hrvatski klub, točnije 179 natjecatelja, od toga 117 juniora i 62 juniorke.

(Foto: Tino MARIĆ/HJS)

Podijeli