Novosti Sport Događanja

Memorijal Danijel Kalanj u subotu na 'betoncu' u Cvjetnom

12.09.2018. / Damir Žbulj

Velika Gorica će 15. rujna biti domaćin još jednom borilačkom spektaklu u spomen na prerano preminulog Danijela Kalanja.

Ovogodišnje 16. izdanje boksačkog Memorijala seli se iz Male Bune na igralište u Cvjetnom naselju, popularni 'betonac', a organizatori su naš Ivica Bačurin i BK Velika Gorica.

Planira se čak deset amaterskih borbi, a meč večeri bit će okršaj Bačurina i Aleksandra Radivojevića.

Bačurin je prije nekoliko dana boksao u zagrebačkoj Areni, gdje je nokautom u prvoj rundi svladao Mađara Bajzatha, u jednoj od uvodnih borbi našem sjajnom šampionu Filipu Hrgoviću.

-->> Bačurin pobjednički uveličao Hrgovićevo slavlje u Areni!

Danijel Kalanj - Bucko rođen je 26. studenog 1970. godine, a nesretno je stradao 2. travnja 1995. godine u velikogoričkom diskoklubu Srce.

Kalanj je bio prvak Hrvatske u teškoj kategoriji i reprezentativac Hrvatske te izuzetno talentirani boksač pred kojim je bila sjajna karijera. U svibnju 1995. godine trebao je sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Berlinu...

Danijel nas je zadužio i u Domovinskom ratu. Sudionik je od listopada 1991. godine, a prije toga bio je pripadnik Narodne zaštite i u pričuvnom sastavu policije. Borio se je u Nijemcima i u Donjem Novom Selu kod proboja prema Vukovaru. Nakon pada Vukovara nakratko je član 153. brigade iz koje odlazi u vojnu policiju u sastav 67. bojne. Bio je i član antiterorističke jedinice i sudjelovao u borbama kod Maslenice. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata 1990 - 1992 i Spomenice 67. bojne.

 

 

 

Podijeli