Novosti Sport Događanja

Mensur Mujdža poveo juniore Gorice u novu prvoligašku sezonu, vratar Karlo Matejčić obranom penala u završnici sačuvao 'nulu'

15.08.2022. / Damir Žbulj

Juniori Gorice, pod vodstvom Svena Raića, senzacionalno su prošle sezone završili u vrhu Prve HNL, u premijernom nastupu u najvišem juniorskom rangu hrvatskog nogometa.

Gorica je završila odmah iza Hajduka i Dinama i bit će teško ponoviti taj uspjeh, ali novi trener juniora Mensur Mujdža vjeruje kako mladi Goričani mogu ponovno biti dobri, no, prije svega cilj je razvoj mladih nogometaša Gorice.

Mujdža je igračka legenda Zagreba, nosio je dres Freiburga i Kaiserslauterna, a nastupa je za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je bio mladi hrvatski reprezentativac. Predstavljao je BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, tako da ima bogato iskustvo koje može prenijeti na mlade nogometaše.

U prvom kolu nove sezone stigla je u goste Istra 1961, a dvoboj je završio bez pobjednika i postignutih golova, najviše zahvaljujući vrataru Karlu Matejčiću, koji je u finišu utakmice obranio kazneni udarac.

U početnoj postavi bili su, uz Matejčića i Nathan Cruce-Corcy, Roman Pliushch, Tin Paić-Karega, Luka Brlek, David Sim, Maro Vrdoljak, Vinko Skrbin, Luka Kostelac, Yevhen Leshchynskyi i Luka Kapulica. U završnici su priliku dobili Andrija Kupsjak, Ivan Paradžik, Franko Blažević i Ivan Budimir.

U drugom kolu juniori Gorice gostuju kod Lokomotive.

Nogometna škola HNK Gorica će u novoj sezoni prvoligaški nogomet igrati i u konkurenciji pionira i kadeta, što je svakako respektabilan uspjeh!

 

 

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli