Novosti Sport Događanja

Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić prvaci Hrvatske, Franka Jerkin 'tek' srebrna, bronca za Gabrijela Zagorca, Itu Noršić i Gabriela Kaurića!

27.10.2024. / Damir Žbulj

U Jastrebarskom je održano prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne kategorije, uz nove sjajne rezultate i medalje za Karate klub Velika Gorica, kao i tri naslova prvaka Lijepe naše!

"Svake godine imamo osjećaj da je konkurencija sve jača, broj natjecatelja i klubova sve veći, no, i ove godine smo uspjeli napraviti odlične rezultate. Vraćamo se iz Jastrebarskog s tri zlata, jednim srebrom i tri bronce. Naravno, ostaje i žal za još ponekom medaljom, jer imamo čak šest petih mjesta, što znači da je šestero naših boraca izgubilo u meču za broncu," javio nam je čelnik i trener Goran Živković.

Titule prvaka Hrvatske za 2024. godinu osvojili su tako Mihael Kaurić u konkurenciji dječaka rođenih 2016. godine do 27 kilograma, Nikola Krnjaja u konkurenciji rođenih 2013. godine do 48 kilograma te Mia Čunčić, koja je bila najbolja u kategoriji do 49 kilograma među djevojčica rođenih 2010. godine!

Franka Jerkin je nažalost zaustavljena u finalu te je osvojila srebrnu medalju i titulu viceprvakinje Hrvatske u kategoriji do 50 kilograma kod djevojaka rođenih 2011. godine.

"Žao nam je Franke, koja u iznimno teškoj kategoriji osvaja 'tek' srebro, jer je odlično odradila sve borbe pa tako i finalnu, koju gubi kod rezultata 5:5, zbog senshu prednosti," pojasnio je Živković.

Brončani su u Jastrebarskom bili Gabrijel Zagorac u konkurenciji dječaka do 36 kilograma, Gabriel Kaurić u kategoriji do 35 kilograma rođenih 2014. godine te Ita Noršić u konkurenciji djevojčica do 47 kilograma rođenih 2012. godine.

"Nastupili smo ukupno s 19 natjecateljica i natjecatelja, djevojčica i dječaka, koji su od početka sezone marljivo trenirali i dostojno predstavljali i svoj klub i našu Veliku Goricu na ovom državnom prvenstvu. U Jastrebarskom su se borili još i Mihael Medvedec, Robert Obrazović, Marina Čale, Sara Banović, Luka Jukić, Ena Lukačić, Borna i Vito Miletović, Ema Žagrović, Tara Popovčić, Bruno Debijađi i Katarina Gordić."

"Jako smo zadovoljni cijelom ekipom, a posebno nas veseli što imamo vrlo kvalitetnu ekipu mlađih uzrasta te onu kadeta, juniora i mlađih seniora, jer smo na svakom prvenstvu u samom vrhu uspješnosti klubova u Hrvatskoj. Sada se okrećemo našim kadetima i juniorima, koje već idućeg vikenda očekuje Kup Hrvatske, koji je prvi bodovni turnir za nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj u veljači iduće godine," poručio je za kraj Živković.

U Jastrebarskom se okupilo više od 700 natjecateljica i natjecatelja iz čak 77 klubova iz cijele Hrvatske.

 

 

 

Galerija slika

Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić prvaci Hrvatske, Franka Jerkin 'tek' srebrna, bronca za Gabrijela Zagorca, Itu Noršić i Gabriela Kaurića! Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić prvaci Hrvatske, Franka Jerkin 'tek' srebrna, bronca za Gabrijela Zagorca, Itu Noršić i Gabriela Kaurića! Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić prvaci Hrvatske, Franka Jerkin 'tek' srebrna, bronca za Gabrijela Zagorca, Itu Noršić i Gabriela Kaurića! Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić prvaci Hrvatske, Franka Jerkin 'tek' srebrna, bronca za Gabrijela Zagorca, Itu Noršić i Gabriela Kaurića! Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić prvaci Hrvatske, Franka Jerkin 'tek' srebrna, bronca za Gabrijela Zagorca, Itu Noršić i Gabriela Kaurića! Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić prvaci Hrvatske, Franka Jerkin 'tek' srebrna, bronca za Gabrijela Zagorca, Itu Noršić i Gabriela Kaurića! Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić prvaci Hrvatske, Franka Jerkin 'tek' srebrna, bronca za Gabrijela Zagorca, Itu Noršić i Gabriela Kaurića! Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić prvaci Hrvatske, Franka Jerkin 'tek' srebrna, bronca za Gabrijela Zagorca, Itu Noršić i Gabriela Kaurića! Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić prvaci Hrvatske, Franka Jerkin 'tek' srebrna, bronca za Gabrijela Zagorca, Itu Noršić i Gabriela Kaurića!

Podijeli