Novosti Sport Događanja

Miljković zadovoljan nakon prvog slavlja: Bilo je teško i iscrpljujuće, ali momci su cijelo vrijeme imali fantastičnu energiju

20.10.2024. / Damir Žbulj

Nakon uvjerljivog poraza kod zadarskih Jazina na otvaranju nove sezone Prve muške lige, košarkaši Gorice uspjeli su se iskupiti pred svojim navijačima te su odličnom partijom protiv Marsonije stigli do prvog slavlja.

Gosti su u prvoj dionici imali i osam poena prednosti, ali su Bikovi brzo uhvatili priključak i u drugoj četvrtini u potpunosti preuzeli inicijativu. Raspucan je u tim minutama bio Borna Dramalija, istaknuo se i Matija Pavlica i ekipa pod vodstvom Damira Miljkovića do poluvremena odlazi na šest koševa viška (53:47).

Iako su gosti iz Slavonskog Broda u trećoj dionici uspjeli čak i minimalno povesti, Jan Kroflin ubacuje koš i dodatno, domaći dobivaju dodatno samopouzdanje i motivaciju i ubrzo odlaze na dvoznamenkastu razliku. U posljednjoj četvrtini Marsonija je prijetila, ali nije uspjela u potpunosti zakomplicirati ovaj dvoboj pa je konačnih 94:82 apsolutno zaslužen rezultat.

Tijekom cijelog susreta Goricu je predvodio Leon Kalinić, koji je na kraju utakmicu završio s 22 koševa, osam skokova i sedam asistencija, ali je najefikasniji bio Dramalija s čak 26 poena. Pavlić se zaustavio na 14 koševa i sedam asistencija...

Svoj doprinos dali su i Lovro Došen, Kroflin, Kristijan Validžić, Luka Vargek, Frano Miloloža i kapetan Ante Mašić

"Teško izborena pobjeda. Zasluženo smo pobijedili. Momci su cijelo vrijeme imali fantastičnu energiju. Naporno, teško i iscrpljujuće, no pobjeda na kraju. Ekipa Marsonije je kvalitetna i iskusna, no uspjeli smo nekako prelomiti utakmicu ne dozvolivši im puno prilike za povratak. Čestitka igračima jedne i druge ekipe na fer i korektnoj predstavi. Mi se sada okrećemo Đakovu," poručio je trener Damir Miljković nakon važne pobjede, koja je pokazala Bikovima da i ove sezone mogu biti ravnopravan suparnik u ovom društvu.

U idućem kolu Gorica ide na gostovanje u Đakovo. 

 

Podijeli