Novosti Sport Događanja

Mitrović nogometnu sreću potražio u Nizozemskoj, Gorica iz penala do pripremne pobjede nad bugarskim prvoligašem

06.07.2024. / Damir Žbulj

Neposredno uoči prve pripremne utakmice u turopoljskom prvoligašu su potvrdili kako je klub napustio i Josip Mitrović, bivši hrvatski U-21 reprezentativac i važna karika svih klupskih uspjeha u protekle četiri godine koje je proveo u dresu Gorice.

Mitar je ostavio dubok trag i među goričkim navijačima, no, zaslužio je da svoju karijeru nastavi razvijati u jednoj od najboljih europskih liga.

Iduće tri sezone igrat će za nizozemsku Fortunu Sittard, a prema neslužbenim informacijama Gorica je za ovaj transfer dobila pola milijuna eura.

Upisao je u ove četiri sezone 130 nastupa, zabio 20 golova i dodao 13 asistencija, a trener Rajko Vidović ostao je bez izuzetno važne ofenzivne opcije.

Ovog ljeta klub su napustili i Marko Soldo, Gabriel Rukavina, Sven Blummel, Alex Munksgaard, Tim Matavž, Lenny Ilečić...

Na izlaznim vratima je i Filip Mrzljak, koji još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru, a još uvijek postoji mogućnost da stignu ponude za Juricu Pršira i Krešu Krizmanića, dvojicu najvrjednijih i najistaknutijih igrača ove Gorice.

Iako je prijelazni rok već krenuo, od konkretnih pojačanja još nema niti 'p', no, Vidović na raspolaganju ima nekolicinu mladih nada, koji će izgleda iduće sezone imati značajniju ulogu u ekipi.

Koliko će to biti dovoljno za kvalitetni prvoligaški iskorak trenutno se ipak ne može procijeniti.

Nakon gotovo dva tjedna bazičnih priprema Gorici je protivnik na Gradskom stadionu bio bugarski Hebar, koji se pokazao kao čvrst suparnik, ali su domaći uspjeli doći do pobjede iz penala u 65. minuti, kojeg je izborio Vinko Skrbin, a realizirao Nikola Vujnović.

U početnoj postavi je među vratnicama bio Radošević, u posljednjoj liniji su bili Matković, Maloča, Krizmanić i Štiglec, stoper Mateo Leš je dobio priliku u veznoj liniji, uz Pršira i Kapulicu, dok su u napadu bili mladi U-17 hrvatski reprezentativac Luka Vrzić, Ante Matej Jurić i povratnik s posudbe Caio Cruz, koji Vidoviću u ovim pripremama mora dokazati da će biti pravo napadačko pojačanje. Zabio je na ovaj utakmici, ali mu je gol poništen zbog zaleđa.

Na poluvremenu je trener prvu postavu ostavio u svlačionici, a na travnjak je u nastavku izašla sasvim nova ekipa, s Banićem na vratima. Đekić se vratio na mjesto desnog beka, nakon što se oporavio od teške ozljede lica zadobivene u završnici prošle sezone. Stoperske pozicije popunili su mladi Dinamovac Jakov Gurlica i mlada nada Gorice Zvonimir Josić na mjestu dvojice stopera. Ante Sušak, također igrač Dinama, bio je lijevi bek, u veznoj liniji su svoje mjesto dobili Patrik Jug, Vinko Skrbin i Lovro Nezirović, dok su za ofenzivu bili zaduženi Valentino Majstorović, Nikola Vujnović i Toni Majić, još jedan daroviti igrač Dinama, kojem će izgleda Gorica iduće sezone biti razvojna momčad.

Priliku je zadnjih desetak minuta dobio i 20-godišnji David Sim, domaća mlada nada, koja tek treba dobiti pravu priliku u svom klubu.

Vidović i igrači s treninzima nastavljaju u ponedjeljak, a u srijedu je od 18.30 sati na Gradskom stadionu zakazana provjera protiv slovenskog Triglava.

Iduće subote u jutarnjim satima na rasporedu je dvoboj sa zagrebačkom Lokomotivom, a umjesto saudijskog Al Raeda 17. srpnja će Gorici protivnik biti Sesvete. Mađarski Budafoki MTE bit će suparnik u slovenskom Čatežu, 20. srpnja, četiri dana kasnije Gorica će u Ljubljani igrati protiv turskog Konyaspora, a posljednja provjera prije početka nove sezone bit će 27. srpnja protiv Rudeša, na goričkom Gradskom stadionu.

Prvi protivnik turopoljskom prvoligašu bit će Varaždin, na domaćem terenu.

 

Podijeli