Novosti Sport Događanja

Mitrović zabio u pobjedi nad domaćinom Svjetskog prvenstva, Fruk najavio novi veliki okršaj s Dancima, Gorica igra pripremni dvoboj s Domžalama

23.09.2022. / Damir Žbulj

Ovu reprezentativnu pauzu nogometaši Gorice iskoristit će za prijateljski dvoboj sa slovenskim prvoligašem NK Domžale, koji je na rasporedu u petak od 13 sati.

Ulaz na Gradski stadion je slobodan, a osiguran je i prijenos uživo na YouTube kanalu GoricaTV.

Turopoljski prvoligaš je u domaćem prvenstvu u najgoroj mogućoj situaciji, nalazi se na dnu ljestvice poslije pet uzastopnih poraza.

Gorica je ove sezone u devet utakmica skupila samo pet bodova, koje je momčad ostvarila pod vodstvom Samira Toplaka. Dolaskom novog trenera Igora Angelovskog situacija se nije promijenila na bolje. Bivši makedonski izbornik još uvijek nije uspio ubilježiti svoj prvi bod, a u posljednje dvije utakmice Gorica je minimalno poražena od Dinama i Osijeka.

Bez obzira na neke izostanke zbog reprezentativnih obveza, nadamo se kako će Goričani u petak pružiti dobru partiju i pobijediti šesti klub slovenskog prvenstva, a onda dobru formu potvrditi i prekidom crnog prvoligaškog niza, na gostovanju u Šibeniku 2. listopada.

Gorica na dnu ljestvice SuperSport HNL-a ima bod manje od Rijeke, ali i utakmicu manje, koju će odigrati 26. listopada na Poljudu. Dvoboj četvrtog kola s Hajdukom bio je odgođen zbog europskih obveza Splićana...

No, oni sada te 'brige' više nemaju pa je pronađen termin koji najbolje odgovara svima.

"Raspored odigravanja utakmica 14. i 15. kola napravljen je na način da osigura optimalne natjecateljske uvjete za oba kluba," stoji u obrazloženju odluke koju je dobio povjerenik za natjecanje, Josip Brezni.

Gorica i Hajduk susrest će se i 11 dana ranije u sklopu 13. kola, koje će se igrati 15. listopada od 19.05 sati u Velikoj Gorici.

Za vrijeme ove reprezentativne pauze istaknuo se Josip Mitrović, koji je u dresu U-23 selekcije zabio pogodak u pobjedi nad nacionalnom izabranom vrstom Katara, domaćina skorašnjeg Svjetskog prvenstva.

Pod trenerskom palicom glavnog instruktora HNS-a Petra Krpana i izbornika U-17 reprezentacije Roberta Jarnija za početnu prednost zabio je Tonio Teklić iz kaznenog udarca u 14. minuti. Mitrović je protivničku mrežu zatresao nekoliko minuta kasnije, a u finišu dvoboja u Wiener-Neustadtu na konačnih 3:0 postavio je Sandro Kulenović.

UTAKMICE ODLUKE ZA 'MLADE VATRENE'

U petak u Puli od 18 sati 'Mladi Vatreni' igraju svoj prvi susret dodatnih kvalifikacija za odlazak na U-21 Europsko prvenstvo. Protivnici su im vršnjaci iz Danske, a u momčadi izbornika Igora Bišćana su Krešimir Krizmanić, Jurica Pršir i Toni Fruk iz HNK Gorica, ali i Velikogoričanin David Čolina, koji nosi dres splitskog Hajduka.

"Doveli smo se u nezgodnu situaciju, s obzirom na prvih šest kvalifikacijskih utakmica, ali sve je na nama u ove dvije utakmice s Danskom i idemo pokazati da smo bolja i kvalitetnija momčad, da imamo veću želju i da zaslužujemo biti na Europskom prvenstvu. Puni smo optimizma, premda se dosta 'zakuhalo' pred kraj kvalifikacija i nismo se smjeli dovesti u situaciju da utakmica u Norveškoj odlučuje o prvom mjestu. Bit će teško u obje utakmice s Dancima, ali zahtjevna nas je skupina dobro pripremila i pokušat ćemo do što boljeg rezultata na domaćem terenu, a u drugoj je uvijek sve moguće," najavio je prvi okršaj s Dancima Toni Fruk.

Trener Angelovski je u ovoj reprezentativnoj pauzi i bez Pauliusa Golubickasa, koji je igrao u remiju Litve s Farskim Otocima, a još ga čeka i gostovanje u Luksemburgu u C razini Ligi nacija.

Dodatne kvalifikacije za U-21 Europsko prvenstvo čekaju i reprezentaciju Slovačke, na čijem je popisu naš igrač Matuš Vojtko. Protivnik im je protiv Ukrajina, a utakmice su na rasporedu za 23. rujna na stadionu MŠK Žilina u Slovačkoj i 27. rujna na stadionu Miejski u Poljskoj.

Tyrese Francois na popisu je reprezentacije Australije za prijateljske oglede protiv Novog Zelanda u Brisbaneu i Aucklandu. Francois je do sada nastupio za mlađe selekcije reprezentacije, a ovo mu je prvi poziv u australsku A vrstu.

Po prvi puta U-20 selekciji hrvatske reprezentacije priključit će se Vinko Skrbin, koji je na popisu igrača za međunarodni prijateljski turnir u Čakovcu. Hrvatska će prvo dočekati Saudijsku Arabiju, a 25. rujna igrat će s Albanijom.

 

Podijeli