Novosti Sport Događanja

Mlade nade ŠK Polet 'bruse' formu na 'online' turnirima

27.04.2020. / Damir Žbulj

Šahistice i šahisti nestrpljivo čekaju povratak za šahovske ploče, a vrijeme dok traje prekid natjecanja iskoristili su za igranje i organizaciju 'online' šahovskih turnira.

Uz pomoć voditelja naprednijih kadeta Brune Kosa, aktivni su bili mladi članovi ŠK Polet iz Buševca, koji su nastupili na nekoliko turnira putem platforme chess.com.

"Prvi turnir koji su igrali kadeti Poleta bio je u organizaciji ŠŠK Mladost iz Varaždinskih Toplica, a ubrzo je došao poziv iz Šahovskog kluba Horizont iz Srbije da prijavimo naše kadete na njihov međunarodni online turnir. Turnir je odigran s tempom deset minuta po igraču, a igrano je sedam kola. Na turniru su nastupili mladi šahisti iz Kine. Tajvana, Singapura, Turske, Hrvatske i Srbije," istaknuo je predsjednik i trener Šahovskog kluba Polet Zlatko Rožić.

Ukupno je nastupilo 91 natjecateljica i natjecatelja, a Polet je predstavljalo sedam članova.

Najuspješniji je bio Nikola Kos koji je s 5,5 boda zauzeo peto mjesto. Po 4 boda osvojili su Dominik Đurašin i Gabrijel Šoštarić, po 3,5 boda Jakov Hranj, Vito Jurić, i Maja Kos, Fran Miletić osvojio je 2,5 boda a Damjan Trupčević imao je problema s internetom i odigrao je samo 3 partije i osvojio jedan bod. Sve partije s online turnira mogle su se pratiti uživo.

Podijeli