Novosti Sport Događanja

Mlade Udarnice pobjednički otvorile U-13 prvenstvo Hrvatske u Poreču: Ponosni smo što Velika Gorica i na ovoj završnici ima svoje predstavnice!

06.06.2024. / Damir Žbulj

Nakon spektakularnog uspjeha mladih rukometašica Udarnika na U-15 državnoj završnici, koje su osvojile sedmo mjesto u Hrvatskoj, u Poreč su stigle i Udarnice rođene 2010. i 2011. godine, koje će na U-13 prvenstvu Hrvatske pokušati napraviti zapaženi rezultat.

Već u prvoj utakmici su pokazale svoju kvalitetu te su oduševile pobjedom nad vršnjakinjama Gospića s uvjerljivih 16:9, iako je na poluvremenu bilo tek jedan razlike...

Luana Bigec Sabljak ugradila je u slavlje pet pogodaka, tri je dodala Ema Jagodić, dok su po dva komada zabile i Gabrijela Černetić, Jana Jurkić, Jana Turković i Iva Markov, a pod vodstvom Martine Vugrinović i Ive Štefan svoj su doprinos dale i Petra Sečenj, Paula Polić, Karla Miličević, Lucija Bižić, Ema Markov, Gita Konjar, Ana Vlašić, Nives Juratović, Tena Slojšek i Paula Bilić-Prcić.

Udarnik će u četvrtak još odmjeriti snage s Trogirom '58, a u petak je na rasporedu dvoboj s varaždinskom Kokom i ekipom Petason-Vranjic. Pobjednice četiri grupe izravno u četvrtfinale, druge i treće razigravaju u osmini finala. Završna borba za pozicije zakazana je za nedjelju.

"Ponosni smo i sretni da se naš klub ponovno našao u društvu najboljih klubova u Hrvatskoj te da će Velika Gorica i na ovoj završnici imati svoje predstavnice! Djevojkama i stručnom stožeru želimo puno sreće i dobrih utakmica," poruka je iz kluba.

Podijeli