Novosti Sport Događanja

Mladi kartingaš David Čonkaš briljirao u Sloveniji: Ljutiti David i kiša na stazi bili su dobitna kombinacija...

20.09.2024. / Damir Žbulj

Mladi 13-godišnji David Čonkaš iz Vukovine velika je nada hrvatskog automobilizma i trenutno jedini aktivni gorički kartingaš, koji na utrkama redom niže sjajne rezultate!

Zadnji nastup imao je na kišom natopljenoj stazi u slovenskom Ptuju, gdje se vozila posljednja utrka Prvenstva centralnoeuropske zone (CEZ) i Sportstil kupa i koja je okupila ponajbolje vozače iz naše regije, a bila je bodovana za Prvenstvo Slovenije, Austrije, ali i Prvenstvo Hrvatske te IA CEZ Karting Championship i Rotax SSC Championship.

Unatoč teškim vremenskim uvjetima, kišnom i hladnom vremenu, vozači su imali brojnu podršku, a utrke su bile izuzetno dinamične, uzbudljive, izazovne i zahtjevne.

U Davidovoj klasi nastupilo je čak 19 natjecatelja...

"Iako je kart bio odlično pripremljen te smo bili pri vrhu po ostvarenim vremenima na treninzima u petak i subotu, zbog jedne pogreške u kvalifikacijama David je uhvatio tek 13. startnu poziciju, " javio nam je Davidov otac Dominik Čonkaš pa dodao:

"Kako ne bi sve bilo prejednostavno, u prvom krugu prve utrke dobio je jedan 'poguranac' u stražnji dio karta te je izletio sa staze, a vratio se u utrku sa zaostatkom od dobrih pet sekundi za posljednjim vozačem. Sva sreća, ljutiti David i kiša na stazi su bili dobitna kombinacija pa je do kraja utrke uhvatio ukupnu devetu poziciju..."

David je bio sjajan u preostale dvije utrke: "Srećom, u drugoj i trećoj utrci nije bilo kontakta s drugim natjecateljima te je drugu utrku završio kao šesti, dok je treću utrku završio na odličnom četvrtom mjestu!"

Na kraju dana u CEZ prvenstvu osvojio je ukupno šesto mjesto, u SSC prvenstvu bio je ukupno drugi, dok je u Prvenstvu Hrvatske osvojio fantastično prvo mjesto!

Čonkaš nastupa za koprivnički Karting klub Box707, koji je osvojio ukupno prvo mjesto u poretku klubova u Prvenstvu Hrvatske.

"S obzirom na to kako je CEZ i SSC sezona gotova, s ponosom možemo reći da je u ukupnom poretku CEZ-a David na odličnom 11. mjestu od 50 natjecatelja, koliko ih je ove godine nastupalo u njegovoj klasi, dok je u SSC prvenstvu na četvrtom mjestu od 19 natjecatelja!"

Za poredak na finalnoj ljestvici za Prvenstvo Hrvatske morat ćemo pričekati posljednju utrku sezone, koja će se održati na stazi Box707 u Koprivnici, 29. rujna.

 

Galerija slika

Mladi kartingaš David Čonkaš briljirao u Sloveniji: Ljutiti David i kiša na stazi bili su dobitna kombinacija... Mladi kartingaš David Čonkaš briljirao u Sloveniji: Ljutiti David i kiša na stazi bili su dobitna kombinacija... Mladi kartingaš David Čonkaš briljirao u Sloveniji: Ljutiti David i kiša na stazi bili su dobitna kombinacija...

Podijeli