Novosti Sport Događanja

Mladi Vatreni iz Velike Gorice kreću u završnicu kvalifikacija, Krizmanić priključen reprezentaciji

04.11.2020. / Damir Žbulj

Mlada hrvatska nogometna U-21 reprezentacija ulazi u završnicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na popisu izbornika Bišćana već su dva Velikogoričana, Dario Špikić i David Čolina, a naknadno je poziv dobio i Krešimir Krizmanić.

-->> Bišćan računa na Čolinu i Špikića u završnici kvalifikacija za Euro

Branič HNK Gorica bio je na prošlom okupljanju, a prvotno se nije našao među odabranima za utakmice protiv Škotske i Litve. Na kraju će ipak dobiti novu priliku izboriti se za mjesto u ekipi.

Okupljanje je 9. studenog u Velikoj Gorici, tri dana kasnije je okršaj sa Škotima u Edinburghu, dok je finalni okršaj aktualnih kvalifikacija zakazan za 17 studenog u Puli protiv Litve.

Na tablici četvrte kvalifikacijske skupine za odlazak na Europsko prvenstvo vodi Češka s 18 bodova iz devet utakmica, ispred Škotske (17), Hrvatske (16), Grčke (13) i Litve (7), koje su odigrale po osam susreta. Na posljednjem mjestu u Skupini 4 nalazi se San Marino s devet odigranih utakmica bez osvojenih bodova.

Na završni turnir U-21 Europskog prvenstva plasirat će se devet pobjednika skupina, kao i pet najboljih drugoplasiranih momčadi.

(Foto: HNK Gorica)

 

 

 

 

Podijeli