Novosti Sport Događanja

Moćna Podravka Vegeta dolazi na dvoboj s Udarnicama u osmini finala Kupa, Gorica putuje u Buzet

20.01.2023. / Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika po prvi puta u svojoj povijesti ove su sezone izborile svoje mjesto u osmini finala Hrvatskog rukometnog kupa i odmah ih je dočekao gotovo najteži mogući suparnik, RK Podravka Vegeta, klub koji je 26. puta bio prvak Hrvatske, koji je aktualni osvajač Kupa i koji je 1996. godine našem rukometu dao i prvakinje Europe.

Podravka je sjajna ekipa koja ove sezone igra EHF Europsku ligu, a u svom sastavu ima nekoliko hrvatskih reprezentativki, poput Dore i Larisse Kalaus, Andree Šimare ili vratarke Lucije Bešen, dok ih s klupe vodi bivši izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić.

Utakmica se igra u Velikoj Gorici, prema rasporedu u srijedu, 22. veljače, ali zbog europskih obveza Koprivničanki možda će igrati neki drugi dan.

Podravka je trenutno na drugom mjestu 1. HRL za žene s 18 bodova, četiri manje od vodeće Lokomotive, koja ima i jednu odigranu utakmicu više.

Udarnice su na sjajnom drugom mjestu 2. HRL Zapad s 18 bodova, četiri manje od vodećeg Rudara iz Labina te jednim više od druge ekipe zagrebačke Lokomotive.

U osmini finala sastat će se ŽARK Split - Bjelovar, Dalmatinka - Osijek, Sesvete - Dugo Selo '55, Trogir '58 - Split 2010, Lokomotiva - Zrinski, Rudar Labin - Koka, Olimpija - Zamet. 

Puno povoljniji ždrijeb imali su rukometaši Gorice, koji će za mjesto u četvrtfinalu morati na gostovanju pobijediti Buzet, drugoplasirane momčadi 1. HRL Jug, drugog ranga hrvatskog rukometa.

Goričani, koji su i ove sezone izborili svoje mjesto u Ligi za prvaka, među šest najboljih klubova Hrvatske, veliki su favoriti za prolazak među osam najboljih u Kupu, a onda ih još samo jedna utakmica dijeli od plasmana na završni Final 4 turnir, što bi zaista bio još jedan veliki uspjeh za gorički rukomet!

Utakmica s Buzetom na rasporedu je 15. veljače, a ostali parovi su Karlovac - Poreč, Spačva Vinkovci - Rudar Rude, Čakovec - Bjelovar, PPD Zagreb - Osijek, Trogir - Varaždin 1930, RK Ardiaei Župa dubrovačka - Sesvete i Nexe - Dubrava. 

Podijeli