Novosti Sport Događanja

Moussa Wague u početnoj postavi protiv Lokosa: Moramo realizirati svoje prilike

13.08.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice od 18.30 sati igraju dvoboj petog kola SuperSport HNL-a, ana velikogorički Gradski stadion stiže Lokomotiva, koja je u prethodna četiri nastupa pobijedila Osijek i Rijeku, a izgubila od Dinama i Šibenika.

Trenera Toplaka i njegove igrače čeka veliki izazov, a pogotovo u ovom trenutku, jer je turopoljski prvoligaš trenutno na samom dnu ljestvice, kao jedini klub bez ijedne pobjede i sa samo dva osvojena boda.

U početnoj postavi za okršaj s Lokosima su Banić, Wague, Jovičić, Krizmanić, Vojtko, Kalik, Pršir, Golubickas, Ndockyt, Fruk i Ante Matej Jurić.

"Osjećam se bolje svakog dana. Ovdje sam sa svojom obitelji, a puno su mi pomogli i moji prijatelji. Sretan sam što sam ovdje i fokusirani smo prema budućim izazovima," najavio je bivši igrač Barcelone, desni bek Moussa Wague, koji je već pokazao kako će biti veliko pojačanje.

Samo ako ostane zdrav...

"Imao sam nekih malih problema s ozljedom i bolnim ramenom, ali sada sam dobro. Fizički sam spremniji iz dana u dan i sada sve ovisi o treneru, no, ja sam spreman igrati više minuta."

Senegalac tek upoznaje i naš grad, ali i prvoligaške suparnike u Hrvatskoj.

"Hrvatska liga je dobra. Vidio sam puno dobrih stvari, ima jakih ekipa, a mislim i kako mi u Gorici možemo biti bolji, sa svakom idućom utakmicom. Radujemo se svim dobrim stvarima koje nas čekaju u budućnosti. Protiv Lokomotive će biti teško, koncentrirani smo na taj dvoboj i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Trenirali smo naporno ovaj tjedan i mislim da smo spremni," naglasio je Wagué pa poručio za kraj:

"Proti Rijeke smo igrali dobro, imali smo dosta šansi i ako sada te prilike realiziramo, imat ćemo dobre izglede za slavlje!"

Na klupi za pričuve sz Žiger, Marjanović, Korca, Suk, Julardžija, Skrbin, Cruz, Raspopović, Kapulica, Cruce-Corcy, Pliushch i Wallace.

U prvoj utakmici petog kola Šibenik i Istra 1961 odigrali su bez pobjednika 0:0. U subotu se još igra i najveći hrvatski derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru, dok će u nedjelju Varaždin gostovati u Osijeku, a Rijeka dočekuje Slaven Belupo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli