Novosti Sport Događanja

Mraclinu derbi 1. ŽNL Istok u Obrezini

11.11.2019. / Juraj Odrčić

U Obrezini je ove nedjelje igrana derbi utakmica u kojoj su se sastali četvrta i druga momčad prvenstvene ljestvice, Mladost i Mraclin. Očekivala se prava čvrsta utakmica, a takva je ona i bila. Pobjedu iz ove utakmice zasluženo je odnijela gostujuća momčad iz Mraclina koja je postigla tri pogotka na teškom gostovanju.

Mladost je na početku jako krenula sa velikom željom da odmah zabije. Rezultiralo je to ponekom neugodnošću pred vratima Dražića, no ozbiljnih prilika za postizanje pogotka nije bilo. Kako je igra odmicala Mraclin je uspostavio igru koja se odvijala uglavnom na polovici Mladosti, kombinirao, te pleo mrežu oko kaznenog prostora domaćina. Mraclin je poveo iz kaznenog udarca nakon što je srušen Jurić, a Roginić prizemnim udarcem pogodio malu mrežicu. Tim rezultatom otišlo se i na odmor.

U nastavku su domaći pokušali recept iz prvog poluvremena, krenuli su ambiciozno, no gostujuća obrana bila je sigurna. Nakon početnog pritiska, Mraclin se ponovno opustio, a najveću priliku u drugom poluvremenu promašio je Augustić kada sa svega nekoliko metara loptu šalje pokraj gola. Kapetan gostiju Ivan Kos primio je jednu loptu na centru, krenuo u svoj poznati slalom, jako puca sa šesnaest metara, vratar Treščec sjajno brani, no na odbijenu loptu prvi stiže Augustić te je plasira u mrežu za povećanje vodstva. Do kraja susreta Jurić prolazi po strani, ubacuje u kazneni prostor domaćina, mladi Bartolić prvi je na lopti i postavlja konačni rezultat derbija.

Bila je to prava derbi utakmica. Domaćini su u nekim trenucima bili preagresivni, dojma smo da ih je sudac Kokot trebao i malo više iskartonirati. Kvaliteta i fizička sprema ipak je na strani Mraclina, te gosti zasluženo odnose tri boda kojima prijete vodećem Ban Jelačiću. Do kraja jeseni Mraclin ganja dvije pobjede u utakmicama protiv Dinamo Hidrela i Kloštra. Mladost prvo putuje na susjedni derbi Posavcu, a u zadnjem kolu dočekuje Milku Trninu.

Podijeli