Novosti Sport Događanja

Mrzljak se ne vraća u Goricu, u srijedu nova provjera

09.07.2024. / Damir Žbulj

U HNK Gorica je i službeno potvrđeno ono što se već 'šuškalo' tjednima, kako dosadašnji kapetan Filip Mrzljak više neće nositi dres turopoljskog prvoligaša...

Mrzljaku je krajem lipnja istekao ugovor, postojala je minimalna šansa da se s njim produlji suradnja, a na kraju će iskusni 31-godišnji veznjak karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini.

U Goricu je stigao u siječnju prošle godine te je bio važna karika u borbi za prvoligaškim opstankom. Ukupno je upisao 44 nastupa te je upisao četiri asistencije, ali će ostati zapamćeni njegova borbenost i požrtvovnost na travnjaku.

Priključio se Mrzljak tako podužoj listi ovogodišnjih odlazaka, na kojoj su od igrača i Mitrović, Matavž, Blummel, Munksgaard, Rukavina, Soldo, Ilečić...

A iz Gorice je u Šibenik prešao i dosadašnji sportski direktor Mario Brkljača.

Od dolazaka još nitko nije potvrđen, iako je nekolicina mladih nada Dinama trenutno na pripremama s trenerom Vidovićem i očekuje se kako će Gorica dogovoriti posudbe stopera Jakova Gurlice, lijevog beka Ante Suška i napadača Tonija Majića.

U srijedu je na rasporedu i druga priprema utakmica, protiv slovenskog Triglava iz Kranja, ponovno na domaćem terenu. Utakmica je zakazana za 18.30 sati, a ulaz je slobodan na tribinu Istok.

U subotu u jutarnjim satima na rasporedu je dvoboj sa zagrebačkom Lokomotivom, a umjesto saudijskog Al Raeda, 17. srpnja će Gorici protivnik biti Sesvete. Mađarski Budafoki MTE bit će suparnik u slovenskom Čatežu, 20. srpnja, četiri dana kasnije Gorica će u Ljubljani igrati protiv turskog Konyaspora, a posljednja provjera bit će 27. srpnja protiv Rudeša, na goričkom Gradskom stadionu.

Prvi protivnik turopoljskom prvoligašu na startu nove sezone bit će Varaždin, na domaćem terenu, na početku kolovoza.

Podijeli