Novosti Sport Događanja

'Mudri' ušao na poluvremenu i kreirao preokret, Puljani na kraju propustili slaviti

04.07.2020. / Damir Žbulj

Uzbudljivo i zanimljivo gostovanje Gorice u Puli završilo je podjelom bodova, iako su obje ekipe bile jako blizu pobjedi...

Konačnih 2:2 na kraju je možda i najpravednije, iako rezultatom ne mogu biti zadovoljni niti Goričani, koji su nakon slavlja nad Rijekom i Hajdukom propustili napraviti dodatni pritisak na peto mjesto, a niti Prelecovi Puljani, koji se svim silama bore izbjeći pretposljednje mjesto i dodatne kvalifikacije.

Trener turopoljskog prvoligaša Valdas Dambruskas iznenadio je početnom postavom, u kojoj su od prve minute bili Babec, Dvorneković i Špikić, a Ndiaye je igrao povučeno, iza isturenog Lovrića.

Vrlo brzo morao je mijenjati, nesretni Špikić ponovno se ozlijedio pa je Hamad ušao od 14. minute...

U dosta slabom prvom poluvremenu, u kojem je Gorica tek jednom zaprijetila domaćem vrataru, Istra je do prednosti došla u sudačkoj nadoknadi.

Gržan je izbjegao zaleđe i ostavio loptu za Tomaševića, koji je dobro povukao prema kaznenom prostoru Gorice, odlično uposlio upravo Gržana, koji 'lomi' Čabraju i snažnim udarcem 'probija' Kahlinu. Kapetan je pokušao odbiti loptu, ali je ona ipak nekako završila iz njegovih leđa. Javio se i VAR, ali je sve bilo regularno...

Šok prije predaha ipak je dobro došao Dambrauskasovoj momčadi, koji su u nastavak krenuli puno odlučnije i brzinski su stigli do preokreta.

Umjesto Prelecovog kuma Dvornekovića ulazi Ognjen Mudrinski, koji je ulogu 'džokera s klupe' odlično odradio nedavno u Zaprešiću, a i u Puli je nešto slično ponovio.

Lovrić je u otvaranju drugog poluvremena pokrenuo akciju, Čabraja je iskoristio slabu reakciju Grujevića i dobro ubacio, Mudrinski se izborio za poziciju i vrhunskom povratnom loptom pronašao Hamada, koji je ostao sam i topovskim udarcem zakucao loptu uz samu vratnicu gola Čondrića.

Dvije minute kasnije - potpuni šok na tribinama Aldo Drosine. Muhammed Musa napokon je odlično ubacio, ravno na glavu Ognjena Mudrinskog, a srpski napadač majstorski pronalazi put do mreže.

Izgledalo je tada da će Gorica rutinski do očekivane pobjede, ali domaća momčad s velikogoričkim trenerskim rukopisom nije klonula. Pola sata prije kraja Galilea je uzdrmao vratnicu, nakon što su i Steenvoorden i Jovičić ležali na travnjaku u svom 16-ercu, odlične su prilike propustili Ivančić, Delić i Gržan, točnije, na mjestu je bio Kahlina.

I tada, promašaj utakmice u režiji Ndiayea, koji je 15-ak minuta prije kraja mogao prelomiti dvoboj na stranu Gorice, zabiti treći gol od kojeg se Žuto-zeleni sigurno ne bi oporavili. No, odličan kontranapad završio je slabim pokušajem kojeg je zaustavio Čondrić.

Naravno, brzo je stigla kazna.

Ubacio je Gržan s desne strane, obrana Gorice zaboravila je na Ivana Delića, koji ima vremena primiriti loptu i pronaći put do mreže.

Imali su tada Puljani prilike za veliko slavlje, Guzina, Delić, Perić-Komšić i Paez mogli su postići pobjednički pogodak Istre, ali je Kahlina sve zaustavio i ponovno zaslužio epitet ponajboljeg pojedinca na travnjaku.

Gorica je mogla na samo trio boda smanjiti zaostatak za Rijekom, koja u nedjelju igra doma protiv Dinama.

Ovako, tri kola prije kraja nestala je vjerojatno i zadnja nada kako Gorica može nekim čudom izboriti Europu.

U idućem kolu, u petak 10. srpnja, na Gradski stadion stiže razigrani Varaždin.

(Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

 

Podijeli