Novosti Sport Događanja

Mudrinski 'džoker s klupe', Goričani 'okrenuli' Istru u nastavku

28.02.2021. / Damir Žbulj

Nakon tri uzastopna prvenstvena remija s Puljanima, nogometaši Gorice uspjeli su ponovno svladati Istru 1961 te su nastavili svoj sjajan niz pozitivnih rezultata. Učvrstili us svoju treću poziciju i s odigranom utakmicom više imaju čak 14 bodova prednosti ispred Rijeke. Povijesni iskorak u Europu sve je bliže...

Baš kao i prema najavama, gosti iz Pule igraju puno bolje nego što to govori njihova posljednja pozicija na ljestvici HT Prve lige. Stvorili su i ove nedjelje na Gradskom stadionu dovoljno prilika, ali im realizacija nije jača strana.

No, dio zasluga ide i Ivanu Baniću, koji je i dalje prvi izbor Siniše Oreščanina, iako se kapetan Kristijan Kahlina oporavio od ozljede te je prije nekoliko dana branio u trening dvoboju s Kustošijom.

 

U ovom sastavu dočekujemo NK Istra 1961! 🔜 #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Sunday, February 28, 2021

Žuto-zeleni su sredinom prvog poluvremena i došli do prednosti, Hassane Bande je iskoristio neodlučnost domaće obrane, uspio se izboriti za loptu na nekih osma metara od gola pa vratar Gorice i nije imao nikakve šanse.

Desetak minuta Goričani su bili 'šokirani', međutim, već je pokušaj Steenvoordena, koji je završio na gredi, dao nagovijestiti puno bolje izdanje domaćih. Čak se u prvom dijelu i zatresla mreža Puljana, ali je gol Matara poništen zbog zaleđa Jiloana Hamada, koji mu je asistirao za pogodak.

Neposredno prije odlaska na predah senegalski napadač imao je još jednu veliku prigodu, ali je njegov udarac Lučić bez problema ukrotio.

Nastavak je ipak donio preokret i novo veliko slavlje.

Već je nakon pet minuta igre u drugom dijelu Kristijan Lovrić zabio za izjednačenje, poslije dodavanja Joeyja Suka. To mu je 15. prvenstveni gol ove sezone, jedan više postigao je Osijekom Argentinac Mierez.

Uslijedio je razdoblje jako dobrih prigoda gostiju, koji su opasno prijetili, ali nisu znali kako doći do novog pogotka.

Ključni Oreščaninov potez bilo je uvođenje Matije Dvornekovića i Ognjena Mudrinskog u 69. minuti susreta. Samo pet minuta kasnije srpski napadač osigurao je sva tri boda turopoljskom prvoligašu. Dvorneković je poslije kombinacije s Dokom na desnoj strani i započeo akciju za gol, sjajno je prošao svoje čuvare i pronašao Mitrovića, koji pak majstorski pronalazi Mudrinskog. Njegov udarac glavom bio je neobranjiv.

Pet minuta prije kraja Lovrić je iz dalekometnog slobodnog udarca uzdrmao gredu, Dvorneković je na ulasku u sudačku nadoknadu postigao spektakularan pogodak, koji je ispravno poništen zbog zaleđa.

Gosti su ovo slavlje mogli pokvariti doslovno u posljednjim sekundama utakmice. Poslije akcije iz kornera ubacili su Puljani s desne strane, a Japanac Hara se još jednom nije pokazao kao pravi egzekutor, jer je iz još jedne izvrsne situacije pucao pored gola Banića.

Sve u svemu, zaslužena pobjeda, koja će idućeg vikenda gostovati kod Osijeka. U slučaju novog pozitivnog rezultata uključila bi se aktivno i u borbu za naslov prvaka Hrvatske! 

Gorica je na trećoj poziciji s 46 bodova, pet manje od Osijeka. Dinamo s dvije utakmice manje ima 48 bodova... 

 

HT Prva liga, 23. kolo:
HNK Gorica - NK Istra 1961 2:1 (0:1)
Strijelci: Lovrić 50', Mudrinski 74' / Bande 25'

HNK GORICA: Banić - Doka (od 76. Musa), Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Babec, Suk - Špikić (od 69. Dvorneković), Hamad (od 46. Mitrović, od 90. Junior), Lovrić - Matar (od 69. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
NK ISTRA 1961: Lučić - Joao Silva (od 83. Hujber), Šutalo, Bosančić - Gržan, Blagojević, Perera (od 83. Guzina), Navarro - Špoljarić (od 54. Lončar) - Bande (od 71. Vuk), Hara. Trener Danijel Jumić.

(Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Podijeli