Novosti Sport Događanja

Najava nogometnog vikenda

11.10.2019. / Romana Šimek

Reprezentacija Hrvatske na Poljudu je suvereno svladala Mađarsku, a sada slijedi gostovanje u Walesu. Zbog toga, Gorica ne igra prvenstvene utakmice, već prijateljsku sa Aluminijem u subotu. Nakon odlične utakmice i pobjede nad vladarom 3. HNL Vinogradarom, Kurilovec na domaćem terenu dočekuje Vrapče. U sljedeća četiri kola Kurilovčani imaju susrete sa svim protivnicima iz gornjeg doma ljestvice. Loptu je potrebno staviti na zemlju kako bi nastavili s dobrim rezultatima. 

Lukavec će na domaćem terenu dočekati susjede iz Odre. Trebao bi to biti pravi derbi, kako na terenu tako i na tribinama, a Lukavec se nada da će napokon ostvariti prvu prvenstvenu pobjedu. Nakon kratkog buđenja, Gradići su se vratili na loš kolosijek. U ovom kolu dočekuju prvoplasirani Karlovac, a po sadašnjoj formi sve osim pobjede gostiju bilo bi iznenađenje. 

Polet koji drži vrh JŽNL nalazi se u seriji teških utakmica. Nakon Stupnika, ovo kolo putuju u Kerestinec kod prvog pratitelja Topa. Buševčani se nadaju pozitivnom rezultatu koji bi ih zadržao na vodećoj poziciji. U takvoj situaciji nisu naši ostali klubovi. Nakon pobjede nad Vatrogascem, Lomnica malo lakše diše i odlazi na put u Rakov Potok. Klas i Turopoljac nastavljaju bitku za goli život protiv suparnika po mjere. Turopoljac ugošćuje Slogu i svakako mora tražiti bodove u ovoj utakmic, a Klas putuje na gostovanje u Rakovec. 

Derbi kola i jesenskog dijela prvenstva 1. ŽNL Istok igra se ove subote u Vukovini gdje domaći Ban Jelačić dočekuje Mraclin. Vidjet ćemo mogu li iskusni Vukovinci i na koji način zaustaviti mraclinsku mladost. U sjeni ove utakmice boriti će se i ostali naši klubovi, a nadamo se da bi Meštrica protiv Dubrave, kao i Dinamo Hidrel protiv Kloštra trebali opravdati uloge blagih favorita. Posavec će na gostovanje u Banovo, kao i Vatrogasac u Zvekovac. Dvoboj turopoljskih klubova odigrat će se i u Obrezini gdje će Mladost ugostiti Bunu.

Kupa odlično gura ove sezone. U nedjelju je očekuje dvoboj sa Donjom Zelinom gdje se očekuje novo slavlje žutih iz Pokupskog. Turopolje prošlo kolo nije otputovalo na gostovanje u Gaj, a da li će uspijeti odigrati domaću utakmicu protiv Žabnice, pred nama je samo da pričekamo i vidimo. 

 

 

Raspored

  1. HNL Središte, 8. kolo

Kurilovec – Vrapče 

 

  1. HNL Središte, 9. kolo

Lukavec – Odra, Gradići – Karlovac 

 

JŽNL, 9. kolo

Top – Polet, Rakov Potok – Lomnica, Rakovec – Klas, Turopoljac – Sloga 

 

  1. ŽNL, 9. kolo

Ban Jelačić (V) – Mraclin, Ban Jelačić (B) – Posavec, Meštrica – Dubrava, Zvekovac – Vatrogasac, Mladost – Buna, Dinamo Hidrel – Kloštar 

 

  1. ŽNL, 6. kolo

Kupa – Donja Zelina, Turopolje – Žabnica    

 

Podijeli