Novosti Sport Događanja

Najbolji kad je najteže: Matej i Vedrana osvojili najviše bodova u snježnim uvjetima, MK Velika Gorica i dalje predvodi Samoborsku zimsku trail ligu

01.02.2023. / Damir Žbulj

U izuzetno teškim uvjetima, u devetom kolu Samoborske zimske trail lige, ponovno su se iskazale trkačice i trkači Maraton kluba Velika Gorica.

"Zbog puno napadalog snijega dugačka staza od 15 kilometara bila je neprohodna pa je svih stotinjak trkača nastupilo na kraćoj stazi od osam kilometara. U teškim uvjetima probijanja po snijegu bilo je više hodanja i puzanja nego trčanja, no to su čari traila, i to je odgovaralo velikogoričkim trkačima koji su skupili najviše bodova dosad," javio je tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić.

Maratonci su bili najbolji u ovom kolu, a uvjerljivo su vodeći u ekipnom poretku Samoborske zimske trail lige, dva kola prije kraja natjecanja.

Brat i sestra Janjić, Matej i Vedrana, osvojili su drugo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji. Jasna Mikulić bila je treća, a Hrvoje Mikulić šesti.

"Bodove za ekipu još su osvojili Kristina Terzić, Marijan Malčević i Goran Novak, koji je ozlijeđen istrčao tešku stazu i stigao posljednji, no, sa svojih skromnih ali bitnih pet bodova doveo je MKVG na prvo mjesto," dodao je Škrinjarić.

MK Velika Gorica nastupio je i na zimskom polumaratonu u Varaždinu, a najbolji plasman ostvarila je Jasminka Zvonar, koja je utrku završila za 1:46:35 te se popela na pobjedničko postolje u kategoriji Ž55. Nastupili su i Darko Kovač, Zvonimir Migić i Dario Gustetić

 

 

 

 

Galerija slika

Najbolji kad je najteže: Matej i Vedrana osvojili najviše bodova u snježnim uvjetima, MK Velika Gorica i dalje predvodi Samoborsku zimsku trail ligu

Podijeli