Novosti Sport Događanja

Najteže gostovanje na Maksimiru: Rekao sam igračima da idemo uživati, ali i da budemo izuzetno disciplinirani i koncentrirani

23.08.2024. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u subotu od 20.30 sati na zagrebačkom Maksimiru čeka najteže moguće gostovanje, kod hrvatskog prvaka Dinama. Bit će to još jedan trenerski dvoboj kumova, Sergeja Jakirovića i Rajka Vidovića. S druge strane, turopoljski prvoligaš u ovoj dvoboju zaosta nema što izgubiti, totalni je autsajder i svaki bod ove sezone osvojen u srazu s Plavima bit će ravan senzaciji.

Dinamo u ovom trenutku ima i breme velikog favorita, ali se nalazi u izazovnom trenutku, uoči uzvratnog dvoboja za ulazak u Ligu prvaka protiv neugodnog Qarabaga u dalekom Azerbajdžanu. Ima Jakirovićeva momčad ogromnih 3:0, ali je europski suparnik pokazao kako je izuzetno neugodan i kako može Dinamovoj obrani stvoriti puno prilika.

Na tom tragu može, naravno u svojim okvirima, biti i Gorica, koja će u subotu svoju priliku sigurno vrebati iz protunapada i sasvim izgledno se neće na Maksimir doći nadigravati.

"Sigurno je ovo najzahtjevnija utakmica. Može biti i 'najlakša', jer igramo s Dinamom koji je pokazao da je glavni kandidat za osvajanje naslova prvaka. Ovih zadnjih godina je, po mom skromnom mišljenju, najjači Dinamo. Čeka nas izuzetno zahtjevna i teška utakmica. Kao što sam rekao već svojim igračima, idemo uživati, idemo odraditi utakmicu maksimalno ozbiljno. Pokazali smo u zadnjoj utakmici s Osijekom da možemo parirati klubovima iz vrha, ali da će biti teško, bit će," rekao je u najavi trener Vidović.

"Bitno je da mi damo sve od sebe i vidjet ćemo što će nam to dati."

"Igrali su Europu, za nekoliko dana igraju uzvrat i sigurno je kako će trener Jakirović mijenjati sastav. Ovih zadnjih godina je ovo najjači Dinamo, jer kad imate na klupi Ademija, Roga, nekad i Petkovića, onda ne trebam ništa više govoriti. Radi se o izuzetno kvalitetnoj momčadi i koga god stavi, bit će nam izuzetno teško," dodao je strateg Gorice.

"Tražim od svojih igrača je da daju sve od sebe, da imaju pravi pristup i da uživaju u utakmici i na kraju ćemo vidjeti za koliko je to dovoljno!"

Ove sezone je veliku priliku na stoperskoj poziciji dobio Mateo Leš, a protiv Dinama će sigurno imati itekako puno posla: "Mi igrači vjerujemo da se možemo vratiti s Maksimira s pozitivnim rezultatom. Znamo da nas čeka težak protivnik, svi znamo tko i što je Dinamo. Vidjeli smo u Europi kako su odigrali, ali smo i u toj utakmici mogli vidjeti možda i neke njihove mane i kako bismo ih mogli 'kontrirati'. Ako ćemo biti pravi, možemo im uzeti nešto, bila to tri boda ili bod."

Gorica u otvaranju sezone ima svoje probleme, prvenstveno u širini kadra, no, zato puno minuta dobivaju mlađi i neiskusniji igrači, kojima su ovakve utakmice bitne za njihov razvoj: "Jako sam zadovoljan kako se razvijaju naši mladi igrači. Imamo ih dosta, moramo im davati priliku, a za sada tu malo iskače Kapulica. Diže se Čaić, mladi Vrzić i sve su to zanimljivi igrači. Tu je i Majić, koji je igrao u prvoj utakmici i radi se o izuzetno kvalitetnom igraču. Ali, ne možemo u ove tri utakmice baš sve 'izvrtiti' i davati neku ocjenu. Prednjače Kapulica, Čaić, diže se Skrbin, diže se Majić, tu je i mladi Vrzić i pred njima je vrijeme, trebaju naporno raditi i biti uporni, trebaju biti strpljivi i čekati svoju situaciju. Kada dobiju priliku moraju ju koristiti..."

"Ne bih govorio o tome kako je ovo 'najlakša' utakmica. Meni je ovo najteža utakmica i nemamo se što zavaravati. Igramo protiv momčadi koja je najbolja u državi, to su pokazali u ovim utakmicama na početku sezone. Čeka nas izuzetno teška utakmica, ali ja vjerujem u svoje dečke i da ćemo pružiti maksimalan otpor te da ćemo dati sve od sebe uživati u utakmici, ali i da ćemo biti disciplinirani i koncentrirani, kao i većim dijelom utakmice protiv Osijeka. Vidjet ćemo kamo će nas to dovesti, ali da će biti izuzetno teško, nemamo se mi tu što zavaravati," zaključio je Vidović.

S obzirom na trenutno stanje u momčadi Dinama i širini kadra s kojom raspolaže Jakirović, gotovo je sigurno kako će protiv Gorice od prve minute krenuti Dario Špikić, bivši igrač Gorice i naš Kurilovčanin, koji je zabio Šibeniku u prošlom kolu, a dao je i važan doprinos u preokretu u Osijeku. 

 

Četvrto kolo u petak otvaraju Lokomotiva i Šibenik, u subotu će još Varaždin dočekati Slaven Belupo, dok će  nedjelju Hajduk gostovati u Puli, a Rijeka u Osijeku. 

Standings provided by Sofascore

Podijeli