Novosti Sport Događanja

'Napaljeni' Šibenčani stižu na Gradski stadion: Ne mogu oni biti motiviraniji od nas!

30.08.2024. / Damir Žbulj

U petom kolu domaćeg nogometnog prvenstva nogometaši Gorice će tražiti svoju prvu ovosezonsku pobjedu. U goste stiže Šibenik, povratnik u SHNL, a bit će to za trenera Vidovića i njegove igrače možda i najvažnija utakmica u ovom prvom dijelu natjecanja.

Protiv Šibenika, koji je u prva četiri nastupa upisao tri pobjede i poraz od Dinama, turopoljski prvoligaš jednostavno mora pokazati da je spreman nositi se takvim suparnicima. Prva dva gorička kola bila su za zaborav, bez obzira na bod s Varaždinom. Pozitivan rezultat s Osijekom, budimo realni, više je produkt katastrofalne situacije u protivničkim redovima, dok je Gorica u prošlom kolu na Maksimiru čak i izgledala sasvim solidno, ali ne smije se zaboraviti kako je to bila 'rezervna' ekipa Dinama i kako je hrvatski prvak u toj utakmici mislima bio u dalekom Azerbajdžanu. Plavi su uspjeli ostvariti svoj cilj, ušli su u europsku nogometnu elitu i novu Ligu prvaka, a Gorica ovog petka protiv Šibenčana jednostavno mora ostvariti svoj cilj, a to su sva tri boda i pobjeda pred svojim navijačima.

Jednostavno, nema tu puno mudrovanja...

"Odradili smo, po meni, protiv Dinama jednu korektnu utakmicu., Nisam zadovoljan rezultatom, ali mislim da smo bili hrabri, da smo imali svoje šanse, a pogotke smo primili dekoncentracijom mojih igrača. Poklonili smo im dva gola, iako se vidjelo da je Dinamo moćan i da je jači od nas. Generalno sam zadovoljan kako smo izgledali ove utakmice s Osijekom i Dinamom, mislim da smo na dobrom putu..."

"Nedostaje nam ta pobjeda i sve ćemo učiniti da protiv Šibenika budemo mi koji ćemo se veseliti i da će tri boda ostati u Velikoj Gorici."

Osvrnuo se Vidović izuzetno oštro na utakmicu protiv Kurilovca, koju je pričuvna momčad Gorica neslavno izgubila 3:0, a strateg Gorice je rekao kako su igrači iz toga kadra, koji inače imaju manju minutažu, daleko od prvih 11 i da će se još morati strpjeti za svoje prvoligaške minute.

"Volim mlade igrače, svima sam dao priliku, ali neću dozvoliti, nebitno radi li se o mladim ili starim igračima, da se radi 'cirkus' od kluba. Bitan je pristup, ti si igrač Gorice i ti si prvoligaš i to je ono što mene smeta. Igramo te utakmice radi igrača koji su manje igrali ili koji nisu igrali kako bi se kroz te utakmice nametnuli. Svi oni su u nedjelju protiv Kurilovca mislili da su trebali igrat protiv Dinama, a jedini put je da u utakmici protiv Kurilovca, Jaruna ili Trnja mene kao trenera uvjeriš da sam pogriješio. Zabij Kurilovcu tri gola i onda me možete pitati zašto taj dečko ne dobije barem pola sata. Tko te igrače ne kritizira, ne želi im dobro i ja te dečke izuzetno volim i izuzetno su mi dragi, ali ja kad ukazujem na neku grešku radim to isključivo da bi on bio bolji nogometaš. Kad je on bolji, pomaže i meni i klubu. Neću dozvoliti nikome da se zeza i da ponižava Goricu."

Šibenik će biti posebno motiviran u Velikoj Gorici, jer sigurno još jako dobro pamti ispadanje iz prvoligaškog društva, baš u borbi s Goricom.

Ekspresno su se vratili i pod vodstvom Marija Carevića izgledaju izuzetno kompaktno i opasno, iako nisu puno mijenjali svoj drugoligaški kadar.

"Nisu nas iznenadili njihovi rezultati, poznavajući trenera Carevića, kojeg izuzetno cijenim i poštujem njegov rad. Ima u kadru osam,devet igrača iz prošle sezone, doveli su nekolicinu iskusnih nogometaša. No, ne smijemo se zavaravati, jer su svi ti igrači koji su ih vratili u Prvu ligu iskusni igrači s 'debelim' prvoligaškim iskustvom. Nisu to 'drugoligaški' igrači. Radi se o jednoj jako čvrstoj i organiziranoj momčadi, možda i ne igraju najljepši nogomet, stoje u čvrstom bloku, imaju dobru tranziciju, igraju na kontranapade, imaju i brze igrače i one koji mogu zadržati loptu. Sve pohvale Careviću, on zna čime raspolaže, respektiramo ih, ali ih se ne plašimo i sve ćemo učiniti da u petak budemo mi koji ćemo slaviti..."

"Dečki zaista dobro rade na treningu, nasmijani su i pozitivni i svi jedva čekamo utakmicu. Mislim da ne može igrač Šibenika biti više motiviran nego moj. Nećemo tu tražiti nikakve alibije, nego sve moramo napraviti za ta tri boda!"

Ovo je posljednje kolo prije reprezentativne pauze i zaista bi bila prava stvar da bodovi ostanu na Gradskom stadionu.

Luka Kapulica se ove sezone, silom prilika, prometnuo u standardnog prvotimca, ali mladi 19-godišnji veznjak napokon prikazuje kako je spreman za prvoligaški nogomet. Bilo je puno odlazaka, kadar Gorice je 'tanak', morali su se u klubu okrenuti svojim mladim nadama i Kapulica je dobio svoju priliku kako bi opravdao priče o svom talentu.

"Zadovoljan sam početkom sezone, s obzirom na to kako sam dva mjeseca prije početka priprema bio ozlijeđen. Mislim da sam pripreme odradio dobro, mislim da sam u sezonu ušao spreman i zahvalan sam treneru što ima povjerenja u mene."

"Mislim da je Šibenik jedna dobra i ozbiljna ekipa. Ušli su dobro u sezonu, vidi se po rezultatima, ali mi smo ih dobro analizirali i dobro smo radili ovaj tjedan. Mislim da će tri boda ostati u Gorici."

U petak niti na klupi neće biti Andreja Lazarova, veznjaka koji je početkom ove godine stigao iz Rudeša i koji se nije nametnuo, niti bivšem niti sadašnjem treneru.

“Čeka nas iznimno zahtjevna utakmica, u nekim segmentima možda i najzahtjevnija dosad. Gorica je kvalitetna i dobro posložena ekipa, ali spremni smo za izazov koji nas čeka. Vjerujem u svoju momčad, za mene su oni heroji, nadam se novom pozitivnom ishodu," istaknuo je trener Carević prije dolaska u Veliku Goricu. 

Okršaj Gorice i Šibenika na rasporedu je od 20 sati, u subotu će Istra gostovati u Koprivnici, dok Hajduk dočekuje Osijek. U nedjelju igraju Lokomotiva i Varaždin, dok će Dinamo, nakon ulaska u Ligu prvaka, gostovati u Rijeci, koja se na sramotan način u Ljubljani oprostila od Europe.  

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli